Mit illik kérdezni egy szült nőtől?
"Hogy vagy?" A legkobb kerdes.
A tobbi az adott anyan mulik. Nem tudom mikor szult, de ha nagyon kixsi ababa, ne forszirozd, h megfoghasd, csak ha felajanljak beked. Egy tisztaba tevest viszont siman vegignezhetsz szerintem.
Hacsak nem alszik egesz ido alatt a baba...
Ha nem vagytok túl közeli viszonyban, akkor a milyen volt a szülés kicsit indiszkrét, legalábbis nekem az, nem mindenkivel szerettem erről beszélgetni, pedig nekem szép élmény volt.
Hogy vagytok, hogy érzed magad? Hogy telnek a napok a babával?-aztán a többi szerintem jön magától.
A babát én engedtem megfogni, megnézni a látogatóknak, de nem mindenki szereti, így azért erre kérdezz rá, és előtte moss kezet. A szoptatáskor viszont nem szerettem, ha bejött valaki a szobába.
Szerintem az általános vitakérdéseket érdemes kerülni: szoptat-e, együtt alszanak-e.
Megkérdezheted, hogy milyen volt a szülés, ha nem akar válaszolni, úgyis elintézi egy rövid válasszal, akkor ne feszegesd.
Miket csinál a baba? Egyelőre semmit. Egyik, alszik :)
Ha szeretnéd megfogni, kérdezd meg, hogy szabad-e, de ne sértődj meg, ha esetleg nemet mond. Nem ellened irányul.
Ha még csak pár napos a baba, nem tudsz róla sokat kérdezni. Hány kiló, hány centi, hogy alszik éjjel, bár szerintem még nem alakult ki semmi rendszer ennyi idő alatt.
De ilyenkor miért ne lehetne a gyerek a világ közepe? Tessék csak csodálni, amíg látogatóban vagy, nem számít, hogy te nem így gondolod :)
még a kistesót se kérdezd ilyenkor,közvetlen szülés után nem erre gondolnak a nők :-)
azt se kérdezd,hogy szoptat-e,van-e tej. ha nincs,nem fog örülni,hogy kérdezed.éppen ezért ha üvegből etetné,ne kérdezd meg mi van benne.
azt se,hogy milyen volt a szülés. ez közeli családtagokra tartozik.
minden mást ami érdekel,nyugodtan kérdezd meg. ha megakarod fogni a babát, előbb kérdezd meg hol moshatsz kezet. sok szülő allergiás rá,ha nem teszed .-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!