Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Születés után mikortól kezdtét...

Születés után mikortól kezdtétek használni a babakocsit?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem,mert bébihordozónk van,és gondolom eleinte úgyis abban visszük mindenhova.

A babakocsit viszont csak a születése után tudjuk megrendelni,és onnan kb.2 hét míg ideér.

Szóval ti mikor kezdtétek el használni a babakocsit?

2010. febr. 17. 15:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
2-3.héten még a levegöztetést a karjaimban tartva szoktattam és utána tettem a teraszra a babakocsistol a babát mikor már több percet maradtunk kint a friss levegön .Novemberi születésü.
2010. febr. 17. 15:53
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A fiam szeptember végén született. Nagyon jó idő volt még akkor, a dokinő is azt mondta, mikor hazajöttünk a kórházból, hogy 2-3 nap után vihetem sétálni 5-10 percre. 2 hetesen már 20 perceket sétáltunk. 1 hetesen pedig a dokinőnél kötöttünk ki, mert csalánkiütéses volt. Úgyhogy mi nagyon hamar használtuk.
2010. febr. 17. 16:01
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Március közepén fog születni,tehát most nemtudom mi legyen..

Akkor gondolom már 1-2 hetesen lehet vinni sétálni...

Mondjuk mi mindenhova kocsival járunk,a védőnő meg itt van 2 percre,tehát oda hordozóban is át lehet vinni..

Első baba,azért vagyok ilyen bizonytalan..:P

Ti mit tennétek a helyemben?

2010. febr. 17. 16:07
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam szeptember eleji, még nem volt 2 hetes, amikor először kimentünk sétálni. Rögtön fél órát kinnt is voltunk. Szerintem ilyen hidegben nem gond, ha két hetes koráig vártok a levegőre menetellel. De két hetes korában -ahogy megjött a babakocsi- mehettek is sétálni.

Viszont a hordozóval vigyázz. Hozzáértők szerint 3 óránál tovább árthat a baba gerincének.

Úgyhogy mi minimalizáltuk a hordozó használatát, amennyire csak lehetett.

2010. febr. 17. 16:10
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
két hetesen bőven ráérsz először sétálni vinni, ezen ne aggódj! addig viszitek ha kell valahová, a hordozóban
2010. febr. 17. 16:23
 6/16 anonim ***** válasza:
42%

Én nyár közepén szültem, 10 nap után mentünk utcára. 35 fok volt napközben, és estér sem hűlt le nagyon. Utána fokozatosan szoktattuk a babát a levegőhöz.

Szerintem a 2 hét pont jó lesz márciusban, én nem is vinném hamarabb a Picit.

Csak egy jó tanács: szülni fogsz!!!! Mindegy, hogy természetes úton, vagy császárral, de Te akkor sem leszel pár hétig a régi formádban. Vagy a gátseb fog fájni, vagy a hasi műtét helye. Neked otthon pihenni kell majd, főleg a tejtermelődés miatt! Sok pihenés kell! Majd a párod intézi a bevásárlást autóval. Ugye nem akarsz újszülöttel Tescoba és egyéb helyekre rohangálni. A babával majd az utcán kell sétálni, nem pedig Plázákba vinni! Persze Te tudod, én nem akarok beleszólni.

Majd 2-3 hónapos korában ráérsz vele menni ide-oda, addig séta a levegőn. Hidd el, Neked is elég lesz annyi!

2010. febr. 17. 16:35
 7/16 anonim ***** válasza:

Ja a lényeg lemaradt!

Hordozóba újszülöttet sose tennék. 3 hónapos koráig várj a hordozóval. (én mondjuk soha nem tettem bele). Rossz nézni, amikor azok a pici, törékny testek görnyednek a hordozós, trendi babakocsikban!

Ilyenkor legjobb választás a mózeskosaras babakocsi (vagy amiben legalább textilmózes van).

Hidd el, csak jót akarok, nem okoskodni!

2010. febr. 17. 16:37
 8/16 A kérdező kommentje:

16:35-ös!

Nemigazán értem..?

Ki mondta,hogy csavarogni akarok??Vagy hogy jön ide a pláza??

Tisztában vagyok azzal,hogy szülés után pihenni kell,nem csavarogni!Csak azért kérdeztem,ki mikor vitte a gyereket sétálni,levegőztetni(nem plázába!),hogy mégis mire számítsak..

Meg gondolom a gyereket vinni kell pl dokihoz,meg védőnőhöz is..vagy nem?

Azt hiszem,egy kicsit félreértetted,mit is akartam kérdezni.

2010. febr. 17. 16:45
 9/16 A kérdező kommentje:

Ja,a "lényeget" meg köszönöm.

Én is gondolkodom,hogy egyáltalán kell-e a hordozó,mennyire egészséges...

2010. febr. 17. 16:46
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
16:35-ös elég ideges természet, ilyen negatívan válaszolsz. Ne foglalkozz vele.:) A hordozó egyáltalán nem egészségtelen, sőtt!!! A mai hordozók úgy vannak kifejlesztve, hogy minél kényelmesebb legyen a babának. Tapasztalatból mondom, annak szúrja a szemét, akinek nem telik rá. Minél drágább sajnos, de annál jobbak. Az én babám (első nekem is) nem akart a kiságyban aludni, csak a hordozóban. El is mentünk egy doktornőhöz (aki csípővizsgálatot csinálta többek között) és őt kérdeztük. Megnézte és mondta, hogy nyugodt szívvel alhat benne, hisz a gerincét nem terheli. (Maxi Cosi) Szóval e miatt ne aggódj. A kérdésedre válaszolva, én 2 hetesen kezdtem a sétát 20 perccel, de akkor szeptember volt. Ilyen hidegben azt javasolják a dokik, hogy 2 hét után kezdj szellőztetni, aztán fokozatosan felöltöztetve az ablak alatt levegőztesd, ezután tudsz majd kimenni babakocsival is. Neked is szükséged lesz a sétára. Császárral szültem, de 2 hét után már vágytam a levegőre, szép lassan lehet sétálgatni. Neked és a babának is jót tesz.:) Hétvégére már 10 fokot mondanak, szóval jól felöltöztetve szép lassan kiviheted. Fő a fokozatosság, mindig egy kicsivel többet maradjatok. (mint írtam, először csak az ablaknál).
2010. febr. 17. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!