Születés után mikortól kezdtétek használni a babakocsit?
Csak azért kérdezem,mert bébihordozónk van,és gondolom eleinte úgyis abban visszük mindenhova.
A babakocsit viszont csak a születése után tudjuk megrendelni,és onnan kb.2 hét míg ideér.
Szóval ti mikor kezdtétek el használni a babakocsit?
Köszi a válaszokat!
Március közepén fog születni,tehát most nemtudom mi legyen..
Akkor gondolom már 1-2 hetesen lehet vinni sétálni...
Mondjuk mi mindenhova kocsival járunk,a védőnő meg itt van 2 percre,tehát oda hordozóban is át lehet vinni..
Első baba,azért vagyok ilyen bizonytalan..:P
Ti mit tennétek a helyemben?
Az én fiam szeptember eleji, még nem volt 2 hetes, amikor először kimentünk sétálni. Rögtön fél órát kinnt is voltunk. Szerintem ilyen hidegben nem gond, ha két hetes koráig vártok a levegőre menetellel. De két hetes korában -ahogy megjött a babakocsi- mehettek is sétálni.
Viszont a hordozóval vigyázz. Hozzáértők szerint 3 óránál tovább árthat a baba gerincének.
Úgyhogy mi minimalizáltuk a hordozó használatát, amennyire csak lehetett.
Én nyár közepén szültem, 10 nap után mentünk utcára. 35 fok volt napközben, és estér sem hűlt le nagyon. Utána fokozatosan szoktattuk a babát a levegőhöz.
Szerintem a 2 hét pont jó lesz márciusban, én nem is vinném hamarabb a Picit.
Csak egy jó tanács: szülni fogsz!!!! Mindegy, hogy természetes úton, vagy császárral, de Te akkor sem leszel pár hétig a régi formádban. Vagy a gátseb fog fájni, vagy a hasi műtét helye. Neked otthon pihenni kell majd, főleg a tejtermelődés miatt! Sok pihenés kell! Majd a párod intézi a bevásárlást autóval. Ugye nem akarsz újszülöttel Tescoba és egyéb helyekre rohangálni. A babával majd az utcán kell sétálni, nem pedig Plázákba vinni! Persze Te tudod, én nem akarok beleszólni.
Majd 2-3 hónapos korában ráérsz vele menni ide-oda, addig séta a levegőn. Hidd el, Neked is elég lesz annyi!
Ja a lényeg lemaradt!
Hordozóba újszülöttet sose tennék. 3 hónapos koráig várj a hordozóval. (én mondjuk soha nem tettem bele). Rossz nézni, amikor azok a pici, törékny testek görnyednek a hordozós, trendi babakocsikban!
Ilyenkor legjobb választás a mózeskosaras babakocsi (vagy amiben legalább textilmózes van).
Hidd el, csak jót akarok, nem okoskodni!
16:35-ös!
Nemigazán értem..?
Ki mondta,hogy csavarogni akarok??Vagy hogy jön ide a pláza??
Tisztában vagyok azzal,hogy szülés után pihenni kell,nem csavarogni!Csak azért kérdeztem,ki mikor vitte a gyereket sétálni,levegőztetni(nem plázába!),hogy mégis mire számítsak..
Meg gondolom a gyereket vinni kell pl dokihoz,meg védőnőhöz is..vagy nem?
Azt hiszem,egy kicsit félreértetted,mit is akartam kérdezni.
Ja,a "lényeget" meg köszönöm.
Én is gondolkodom,hogy egyáltalán kell-e a hordozó,mennyire egészséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!