Kislanyom most lessz 4 honapos es a vedono szerint mar fordulnia kene hatarol a hasara.. De ez nem igazan erdekli.. Ha hason van akkor kuszni szeretne. Picit aggodom hogy miert nem akar forgolodni? (vedono szerint tul duci es fogyokurazni kene)
Pont ma gondolkodtam el azon, miért van már csecsemőkortól ez a teljesítmény kényszer. Értem én, hogy figyelni kell, nincs e valami baj, de szerintem annyira tág skálán mozognak a gyerekek a fejlődésükben úgy, hogy nincs semmi problémájuk, csak éppen nem egyformák. Ha gond van egy babával, akkor azt szakavatott szem már előbb is látja, tudom, mert egy fejlődésben nagyon lemaradt kislányom van.
A második kislányom most 5 hónapos. Oldalra fordulgatott 3 hónapos kora óta, kb 2 hete szépen fordul hátról hasra. Visszafelé párszor sikerült, de inkább lökte magát, mint fordult. Hason már húzogatja a kezét-lábát a mászáshoz.
Ha már fordul oldalra, kipróbálhatod, menne e neki, valahogy így:
https://www.youtube.com/watch?v=zx1Lt69W4PU
Nem véletlenül van a video címében a 4-8 hónapos megjelölés, mert ez az időintervallum, amikor forogni tanulnak a babák. De nem kell 4 hónaposan tudnia.
Ha viszi a fejét tovább, akkor elméletileg tudja, hogyan kell. De felesleges gyakoroltatni. Nekem a nagyobbik lányommal kellett, de ő, mint írtam, le van maradva mindenben.
6 hónapos korára "kell" tudnia fordulni, ne aggódj
Egy másik védőnő voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!