Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2hós babám ma kapja meg az...

2hós babám ma kapja meg az oltását oltás után adhatok neki kúpot hogy ne lázasodjon be vagy ha belázasodott csak akkor?

Figyelt kérdés
2008. aug. 26. 09:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Csak akkor adjál, ha belázasodik. Az én kisfiam egyik oltás után sem lázasodott be, tehát ilyen esetben felesleges előre gyógyszert beadni. Az oltás helyét viszont aznap borogasd.
2008. aug. 26. 09:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Majd kérdezd meg a dokid, m mindegyik mást ajánl. Én adtam neki a 2hósnál amikor hazajöttünk egy felet es este egy egészet, de kifektette nagyon, ezért nem fogok adni neki a 3hósra. ( Védőné mondta, h a kúptól feküdt ki= elábagyadt.)
2008. aug. 26. 09:12
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat!!!!!!!!!!!
2008. aug. 26. 09:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem se adj be előre neki kúpot,hiszen még nem tudod,hogy lázas lesz-e az oltástól. Viszont semmiképpen ne borogasd be,arra semmi szükség nincs! Ha belázasodik a hatóanyagoktól lázasodik,nem a szúrástól. Az én lányom is lázas lett,de én nem adtam neki semmit,csak egy lázcsillapító fürdőt csináltam neki,ami egyből le is vitte a lázát!

2008. aug. 26. 09:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én kislányom se lázasodott be. Dokinéni mondta, hogy kb 1 éve újfajta oltóanyag van, amitől sokkal kevesebben lázasodnak be. Fölöslegesen ne terheld a gyereket vele.
2008. aug. 26. 09:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedves 3. válaszoló, azt én is tudom, hogy a borogatással nem lehet a lázat elkerülni. Viszont a borogatással elkerülhető, hogy bedagadjon az oltás helye. Nekünk az első oltás után bedagadt és bekeményedet a babám lába ott, ahová az oltást kapta. A gyerekorvos mondta, hogy legközelebb borogassam, akkor nem lesz ilyen. Meg is tettem. A 3 és 4 hós oltás után tettem rá hidegvizes ruhát, és egyáltalán nem dagadt be és nem is keményedett be.
2008. aug. 26. 10:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Mi tegnap reggel kaptuk meg a 2 hós oltást és nem lázasodott be a fiam. Borogatni sem sokat borogattam a lábát, max fél órát, nem dagadt fel neki, remélem már nem is fog. Amúgy jól van, az éjszakát is átaludta, mindössze egy picivel nyűgösebb volt tegnap délután...

Ne aggódj előre, lehet nem lesz semmi baj...

Minden jót!

2008. aug. 26. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!