Oda szoktatok csapni a gyereketek kezére vagy fenekére?
Lányom 17 hónapos. Úgy belekapott az orromba hogy vérzett nagyon, elég jól lekarmolta és fájt nagyon. Egyből oda csaptam a kezére nem nagyot de lehet neki óriásinak tűnt. Olyan lelkiismeretfurdalásom van, olyan ártatlan nagy szemekkel nézett rám mintha azt mondta volna:anya ezt mért kaptam?ez fájt. Nem sírt meg semmi csak azok a szemek.
Amúgy nem szoktam odacsapni neki csak ha már nagyon a határokat feszegeti akkor egy kicsit a kezére odalegyintek.
Ilyenért én sem csapok rá.
Fiam 2 éves.
Olyanért csaptam a kezére, amikor egy régi falilámpát piszkált, hiába szóltam rá 100-szor, nem hagyta abba.
nem, ilyenért soha! egyszer egy vezetéket kezdett rángatni, akkor megijedtem és a kezére csaptam (szőnyeg alól szedte ki, a lámpa vezetéke), deakkor rá is jöttem, hogy teljesen felesleges.
aztán 2,5 évesen mászott fel az ablakpárkányra, akkor kapott még egyet a fenekére, azt tudatosan, nehogy majd a nyitott ablaknál is megtegye. 5 éves, azóta se kapott.
tehát a kettő olyan volt, ami rá nézve volt veszélyes.
nekem egyszer az enciklopédiákat rántotta a fejemre (ágy feletti polcon tartottuk, én aludtam, ő meg így ébresztett), akkor se ütöttem meg, pedig betört az orrom :D
utolsóval értek egyet. a leírásodból úgy tűnt, nem csaptűl olyan nagyot, hogy fájjon, de megérezte. legközelebb óvatosabb lesz.
én nagyon verés-ellenes vagyok egyébként, tehát csak indokolt esetben kap a fenekére, vagy a kezére. de van olyan, hogy meglendül az ember keze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!