Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért helyteleníti sok anyuka...

Miért helyteleníti sok anyuka a 6 hónapos korig tartó kizárólagos szoptatást?

Figyelt kérdés
Onnan gondolom, h le vannak nullázva atok a válaszok, amiben ezt ajánljuk többen is.
2008. aug. 25. 19:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
65%
Én sem értem, pedig tényleg mindenhol azt hallani, hogy ha minden feltétel adott, akkor 6 hónapig csak anyatejet adjunk nekik. Már túl hamar hozzászoktatják a babákat a hozzátápláláshoz, utána meg csodálkoznak, hogy a babának nincs széklete stb. Itt persze nem a tápszert értem, mert ha szükséges, akkor természetes, hogy adni kell neki.
2008. aug. 25. 19:15
 2/21 anonim ***** válasza:
27%

irigykednek a szoptató anyákra, mert a saját gyengeségük miatt nem hajlandóak kicsit sem küzdeni hogy legyen tejük

Engem teljesen felháborit mikor azt látom hogy a 2 hetes gyerek már tápot kap mert nincs tej.... szörnyű

2008. aug. 25. 19:19
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

Azért nem biztos, hogy nem tett mindent meg az anyuka, hogy legyen teje. A nővérem pl. ha megfeszült se tudta szoptatni a babáját csak 3 hétig. Mondjuk a kórházban is jól elrontották mert éjszakára betápszerezték...

Én 5 hónapja csak szoptatok,2 óránként, de néha egy kis vizet, meg ha fáj a hasa teát adok neki. 1-2 napja kezdtem el egy-két kiskanál gyümölcsöt adni csak kíváncsiságból, és nagyon szereti. Szerintem minden baba más és pontosan tudja, hogy neki mi a jó, csak ezt mi nem értjük. Valamelyik baba érettebb van amelyik nem. Megfordulni, meg felülni sem kezdenek ugyanabban a korban, sőt a foguk is eltérő időpontokban jön. Miért pont az új ízek bevezetésével kellene megvárni szigorúan a 6 hónapos kort? Azt ki és honnan tudja, hogy akkorra fejlődik ki a babád bélrendszere? Átlagban igen, de itt is igaz, hogy kinek előbb, kinek később. Bízzuk ezt a dolgot a babákra Ők pontosan tudni fogják, hogy nekik mi a jó higgyétek el!

2008. aug. 25. 19:27
 4/21 anonim ***** válasza:
61%

A saját gyengesége az mikor nem lövel be a teje?

Tápszeres a babám,gyönyörűen fejlődik.

A tiedet kedves 2. válaszoló csak sajnálni tudom.

Lehet,hogy anyatejet kap,de ilyen anyától?

Aki csak bántani tud másokat rossz pillanatokat okozva nekik?

Éld át,amit ők,csináld utánuk,amin átmentek.

Ne ítélkezz,hogy ne ítéltess!

2008. aug. 25. 19:31
 5/21 anonim ***** válasza:
71%
Mi a baj a 2.válasszal? Szerintem nem bántott senkit
2008. aug. 25. 20:11
 6/21 anonim ***** válasza:
56%
Az én fiam anyatejes volt de mellette gyümölcsöt már adtam neki 2 hónapos korától,így fél évesen csak enyhén volt vérszegény mert felélte a vastartalékát,képzeljétek milyen vérszegény lett volna ha csak anyatejet kap.Nem véletlen adták már régen se a gyümit zöldséget korábban.
2008. aug. 25. 20:30
 7/21 anonim ***** válasza:
79%
Igazából nem csak a babák válogatják, hanem mi, anyák. Pont itt derül ki, ezen a weboldalon, mennyien vagyunk, mennyifélék. Tehát valaki helyesnek tartja a kizárólagos szoptatást, van aki nem. Én szoptatom a lányom, 4 hónapos és gyümölccsel elkezdtük a hozzátáplálást. Az almában C vitamin van, az nincs az anyatejben. És az én lányom sokat is bukik, ami idegfeszítő,éppen ezért is kezdtem már el a hozzátáplálást. Tehát ez az én indokom. Akinek valamilyen oknál fogva elmegy a teje, az minél hamarabb szeretné lezárni a tápszeres etetést teljesen érthető módon. Akinek kevés van, az azért kezd el kiegészíteni. Akinek sok teje van, az úgy érzi, kielégíti a babáját csak a tejjel 6 hónapos koráig. És biztosan vannak még számtalan esetek és példák, amik magyarázatot adnak a kérdésedre.
2008. aug. 25. 21:48
 8/21 anonim ***** válasza:
66%
Már látom a második válaszolot bocsi amikor kérdeztem mi a baj vele azt hittem a harmadik válaszolóról van szó
2008. aug. 25. 21:55
 9/21 anonim ***** válasza:
18%
Eddigi utolsóelőtti válasz tökéletes!!! Úgy van.
2008. aug. 25. 22:01
 10/21 A kérdező kommentje:
Én nem a tápszeres babákra kérdeztem. Én is minél előbb megpróbálnám a tápszert lezárni. Anyatejes babákról van szó. Mindennél jobban hasznosul az anyatej. Még az almánál is, tehát a vitaminos érv nem helytálló.
2008. aug. 26. 07:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!