Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem lehet hónaljban...

Miért nem lehet hónaljban mérni a testhőt egy 2 hós babának?

Figyelt kérdés

Anyu is ott mérte nekem mindig, a 23 hós fiamnak is mindig ott mértem,ha melegebb volt a homloka. Ugyanazt mutatta,mint a dokinéni spéci hőmérője.

Nekem nincs gusztusom ahhoz, hogy perceken keresztül a fenekében tartsam a lázmérőt. Főleg,hogy izegmozog eleve a pelenkázón...

2010. febr. 15. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mérd ott! Igazán mindegy, hogy hol méred, de egy pici babánál nehéz úgy tartani a lázmérőt, hogy ne csúszkáljon ki a hóna alól. Nem kell percekig a popsijában tartani, a digitális néhány mp alatt megméri. utána alkohollal áttörlöd a lázmérőt és kész..de ha neked máshogy jó, akkor az is megfelel.
2010. febr. 15. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:
pontosabb értéket ad, és elméletben egyszerűbb. de 1 éves korától én is a fiam hónaljában mérem, mert popsiban nem engedi.
2010. febr. 15. 22:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne?Én sem szeretem a popsiban mérni,2hónaposan még hónaljban mértem,miközben szoptattam.Mostanában azért kényszerülök a popóra,mert kivenné a hónaljbol meg izeg-mozog.Igy adok valami számára érdekeset a kezébe addig gyorsan megmérem.Ha te ott megtudod mérni,mérd nyugottan.
2010. febr. 15. 22:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Én hálistennek csak egyszer lázmérőztem a lányomat, 8 hónapos korában (előtte és azóta nem volt rá szükség). Én sem akartam a popsijába dugni, de a hóna alatt meg nem tűrte meg. Megvártam míg elalszik, és betettem a hóna alá.. Reménytelen vállalkozás volt, felébredt, és elkezdett mocorogni, kicsúszott a lázmérő. Végül bekrémeztem popsikrémmel, és kb. 1 perc alatt (pelenkázás alatt) megmérte a digitális. Szerintem semmi gusztustalan nincs benne.
2010. febr. 15. 22:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Én soha nem mértem popsiba.Most 10 hónapos és volt neki ilyen 3 napos magas lázas "betegsége" kérdezte a doktornő,hogy popsiba volt annyi aztán mondtam neki,hogy én nem ott mérem erre csak mosolygott és ennyi.
2010. febr. 15. 22:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Én próbáltam hónaljban, kicsúszott. Maradt a popsi. Minden alkalommal jól összekakilta magát. (Nem véletlenül szorulás esetén is szokták a hőmérőzést alkalmazni.). Na, meg nagyon sírt, meg utána egy hétig nagy küzdelmek árán tudtam csak tisztába tenni, amíg el nem felejtette. Mi végül vettünk egy fülhőmérőt. A doki erre is azt mondta, hogy nem jó, mérjem popsiban. De én nem szeretem ezzel kínozni szegényt. A fülhőmérő is macerás, mert aközben is mocorog, de azért 3. alkalommal általában már sikerül.
2010. febr. 15. 22:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Babám 8 hós,de sose mértem popsiban,csak hónaljban.
2010. febr. 16. 07:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Hónaljban mértem mindig, ha te odaszorítod kicsit a karját a testéhez, akkor nem csúszik ki.
2010. febr. 16. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!