A védőnő nektek írt a babátok fejlődéséről? Milyen gyakran mentek hozzá? Hozzátáplálással, hogy álltok?
szia. az én fiam 7 hós. a védőnővel egész jól kijövök, bármikor hívom ha tudja felveszi, ha nem vissza hív. vagy ha nem sürgős face-n írok neki :) ő hozzánk jött már párszor, talán 3-4x, de mi minden hónapban megyünk mérésre/oltásra.
hozzátáplálást 5hósan kezdtük a védőnő kijött hozzánk elmondani mit hogyan, igaz rengeteg volt hirtelen az info, de azért megragadt ez az.
eddig adtam a fiamnak répát, krumplit, almát, öszit, sütötököt, céklát, spenótot, meggyet, csirkemellet. a paradicsommal próbálkoztam pár napja de pöttyös lett tőle, azaz nagyon valószínű hogy attól, így amíg nem múlnak el a pöttyei nem adok neki új kaját. eddig minden jól megy a hozzátáplálással, csak nem igazán szereti az intenzív ízeket...pl az almát nyersen nem eszi :) főzve párolva igen, sütve is csak ha van hozzá valami, pl alma-krumpli-spenot :) már kiváltottam az ebédjét kb egy hónapja, pár napja az uzsonáját próbálom.
Sziasztok!
Tudom nem ez volt a kérdésed, de a tejpéphez tudnék egy ötlet adni: a kisfiam 7 hónapos és a vacsorát akartuk kiváltani neki a tejpéppel, mert hiába evett 5-6 alkalommal naponta, ha éjfél előtt etettem meg, 2-kor fent volt és éhen akart halni. Mi is a vaníliás tejpéppel próbálkoztunk (a kislányom szerette, hiába nem egyformák!:)), hát az első falatnál szó szerint az látszott az arcán, hogy mi ez a borzalom? Gondoltam hátha csak fura neki, együnk még egy kanállal. Ha hiszed, ha nem elkezdett öklendezni, még a kis szeme is könnybe lábadt, na itt mondtam, hogy ennyit nem ér az egész! Aztán másnap eszembe jutott, hogy ettünk már almát, barackot, szóval este tettem egy próbát: megcsináltam a leírás szerint a tejpépet és belekevertem neki 20 gramm alma-őszibarack-ot! (Kecskeméti, üveges.)Majdnem megette a kanalat is!!:-) Azóta ezt eszi vacsorára (és be is vágja az egészet!) 7 körül, aztán 11-kor még kap 200ml tápot és reggel fél nyolc-nyolcig alszik! Egyszóval keverj bele neki gyümölcspépet, amit szeret! Egyébként ugyanez volt a reakciója a burgonyára is, itt már okosabb voltam, egy kanál burgonya, öklendezés, kinyitottam egy alma-burgonya bébiételt és ette, mintha muszáj lett volna! Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!