Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyünk? Bővebben lent

Mit tegyünk? Bővebben lent

Figyelt kérdés

17 hós fiam elhagyta az esti éjszakai,reggeli kakaót/tejet(amúgy napközben délutáni alvásnál iszik egy üveg kakaót és az egész napos tejtermékmennyiség megvan egyéb módon mint sajt,egyéb tejtermékek)

Ellenben teát iszik rengeteget,sajnos a vizet nappal még csak csak elfogadja,éjszaka viszont nem.Hajnalra át van ázva,rengeteget reggelig majd egy litert megiszik,és nappal is sokat iszik...próbáltam a vizet,de kiköpi,és akkor inkább nem iszik.Gyümölcslét néha kap délután és néha hzi szörpöt,de ezeket kevésbé issza.Csak a tea :-(

Így persze átázik,jelenleg 5ös liberót használunk,de ha ez elfogy,a méretei szerint kell majd a nagyobb.

Próbáltam a cumit,de azt nem kéri,vizet de azt sem,hajnalban teljes ruha és ágyneműcsere.

Attól félek ha tisztába teszem egyszer,felébred.Amúgy 8-kb 6ig fél7ig alszik.De nagyon sokszor ébred.

Ja és nem vesszük ki kiságyból éjjel.Ja és nyugtalanul alszik,nem koffeines teát kap és kint van 16 foga de iszonyatosan nyálzik még mindig.

2015. márc. 12. 12:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adnék teát éjjel, rengeteg az az 1 liter, semmi szükség rá éjszaka. Víz és kész. Ha szomjas megissza, ha nem, akkor nem is szomjas, csak iszogatni akar, azt meg nem kell éjjel.
2015. márc. 12. 12:28
 2/9 anonim ***** válasza:

tehát éjjel megiszik 1 liter teát? nagyon sok, egyrészt a veséjét túlterheled vele, észt tönkre fognak menni a fogai.

azt írod nagyon sokat ébred, de nem teszed tisztába mert akkor felébredne. hát egy kicsit üti egymást, nem? :D

hogy érted, hogy elhagyta a tápszert? te nem adsz neki éjjel azt vagy azt se fogadja el mint a vizet? mert ha te nem adsz neki, akkor valószínűbb, hogy éhes és azért kel sokat mert ugye teától nem telítődik el a pocakja, csak úgy érzi míg lötyög benne az az egy liter, aztán újra üres a pocak, ezért kel megint. este is igyon nagy szüksége lenne rá, pont ezért mert a szilárddal még nem lakik úgy jól, hogy egész éjszakára eltelítse.

tehát vezesd vissza neki, hakell, ízesítsd. éjjel ne adj neki teát, ha nem fogadja el a vízet akkor annál jobb, legyél következetes, nincs más, tej vagy v...

2015. márc. 12. 12:35
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia!Ugyanez ment nálunk,csak az enyém már 2 év 4 hónapos.Ugyanúgy 1 liter éjjel,és nappal is sokat ivott,éjjel min. 1x pelenkacsere és reggelre átázott minden + nem alvás és így lehetetlen a szobatisztaságra szoktatás.Ez volt a 3-dik próbálkozás hogy elvettem tőle a cumisüveget,de most nem adtam fel,már hétfőtől nem használja csak pohárból iszik,elalvás előtt is csak egy kicsit,éjjel már nem kap,azóta szárazabbak a pelenkák,de eddig minden éjjel sikított de akkor sem adtam vissza,ma éjjel viszont már 2 év 4 hónap után átaludta az éjszakát,remélem mostmár így is marad.Már hamarébb meg kellett volna tennem.Sok sikert neked is!
2015. márc. 12. 12:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk ne adj neki teát, pláne ne egy litert.

Víz és kész, ha visít, akkor is. Igazán szomjasan azt is meginná, a tea jelenleg csak függőség nála.

Meg a veséknek sem tesz jót - alvás közben kevésbé intenzíven működ(né)nek, de te leterhelteted őket.

2015. márc. 12. 21:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Nagyjából ilyen idősem pont ez volt nálunk is s sztori. Én a Milupás azonnal oldódó teát adtam akkoriban, ami tele van cukorral. Na, mikor már szintén 4 ü/éjjel fogyott, és pisitengerben ébredtünk, berágtam.

A teát lecseréltem vízre. Ha tényleg szomjas, megissza a vizet. Belekortyolt, nem tetszett neki, és eldobta a cumisüveget. Onnantól nem iszik, csak ha szomjas, illetve ha beteg. De akkor is cukornélküli hársfateát.

2015. márc. 13. 10:45
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,4-esnek külön a "kedves hangnemet".

Egyszerűen el kellett fogadnom,hogy nem minden gyerek egyforma és ugyanaz a nevelés hol beválik,hol nem.Ugyanis ő a második gyerekem,elsőnél ilyesmi gond nem volt,máig a vizet issza meg szívesebben.

Egyébként egy ismerős egészségügyissel közben konzultáltam,ő azt javasolta,hogy adjam neki vissza az esti kakaót.Igen én is tudom,hogy nem jó neki az a sok tea.Azóta nappalra csak vizet kap délben és este megkapja a kakaót és kevesebbszer kelt éjjel is.Ugyanis valószínű jön a maradék négy foga,bár én nem érzem.és ezáltal kevesebbet eszik,éjjel viszont azért ébred mert éhes.És éjszaka kapott teát még de az egy liter helyett így csak 4 dl kellett.Ugyanez az ismerős viszont azt mondta a folyadékmennyiség,amit megiszik,viszont épp pont a korához,súlyához megfelel.

2015. márc. 13. 11:43
 7/9 anonim ***** válasza:
A 4-esre ne hallgass!Őneki biztos nem ilyen a gyereke mint nekünk,úgy meg könnyű beszélni.Nekem is ő a második gyerekem,első ilyen nem volt,de mostmár hétftől nincs cumisüveg és már nem is lesz,csak az a baj hogy ez miatt már nem alszik délben,de akkor se kapja vissza.3-as voltam.
2015. márc. 13. 12:08
 8/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Nyugodtan hallgathat a Kérdező a 4-es válaszolóra, hiszen ugyanazt írta amit mi többiek, csak a hangnem volt valóban bántó.

Kérdező! Az lehet, hogy az összes folyadékmennyiségre azt mondta az ismerősöd, hogy megfelelő, de azt nem hiszem, hogy az éjszakai 1 liter teára is ezt mondta. Ugye? Jól csinálod, csak ne is add fel, mert hidd el, semmi szükség arra a teára éjszaka.

2015. márc. 13. 12:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi,köszi..Most már éjjel 2 vagy 3 üveg volt és úgy hogy felesben víz felesben tea...Nappal viszont 7végén kapott egy üveg gyümilét is mert beteg..
2015. márc. 16. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!