Milyen főzeléket készítettek 6-7 hónapos babáitoknak?
Szia! Én szoktam olyat is adni amiben egyáltalán nincs burgonya. Adtam már neki sárgaborsó főzeléket is azt mondta a védőnő meg a neten is olvastam már hogy 6 hós kortól adható.
Nálunk a sláger a cékla-krumpli. Azt nagyon szereti. De adtam már répa-krumpli-karalábét is.
Mi nagyon szeretjük a leveseket sokszor főzök és szoktam kivenni neki belőle zöldséget meg húst, összemixelem és nagyon szereti. Már csirke, pulyka és sertés húst is evett, a hallal meg a marhahússal még várok. Cumisüvegből ivott már levest is. Adtam már neki rizses húst is összemixelve pici vízzel. A sütőtököt is nagyon szereti.
Én a gyümiket is kombinálom neki. Őszibarack (most csak fagyasztott van) alma, babán. Amikor székrekedése volt szilvát adtam neki pici vízzel hígítva, (héja nélkül) és segített. Meggyet is lehet már adni ilyenkor én is adtam már 5 hónaposan neki főzve és ha fagyasztott akkor a héját se kell leszedni mert szétfő.
Próbálgasd, hogy mi jó neki, minden baba más. Mi már 4,5 hónapos kora óta eszünk mert elfogyott a tejcsi. Most 7 hónapos, de már lassan azt eszi amit mi.
nem olvastam el a válaszokat, de a sütőtök pl elsők között adható. vagy a cukkinit is szokták szeretni a babák. cékla is finom, édeskés.
Keresgélj itt, sok ötlet van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!