Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Éjjeli lámpánál alszik! Le...

Éjjeli lámpánál alszik! Le tudnám róla szoktatni?

Figyelt kérdés

Tudom,én rontottam el,nem is neki kellett a fény,hanem inkább nekem,mert sokat voltam vele egyedül éjjel.Múltkor áramszünet volt,és ugyan nem ébredt fel,de rögtön gyertyát vittem,mert féltem,hogy sírna ha felébred.Volt,aki le tudta szoktatni a babáját?

6 hós kislány

2010. febr. 15. 08:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%
Szintén 6 hós a babám, de semmi képen nem szoktatnám le az éjjeli fényről. Emlékszem, nekem is sokáig hagyta anyu a kislámpát égve. Az én kisfiam ha már megyünk be a szobába, és látja, hogy a kislámpa ég, tudja, hogy este van, aludni kell, fordul az oldalára, és horkol is. Nem venném a szívemre, ha megijedne esetleg, ha felkelne éjjel. Neki biztonságot ad. Egy kisbaba még nem tudja hova tenni a vaksötétet szerintem. Szerintem ez nem egy rossz szokás, amiről le kellene szoktatni, hanem igenis szükség van rá! De ez az én véleményem. Kíváncsi vagyok más hogy vélekedik.
2010. febr. 15. 08:45
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem csak a te tudatodban van rá szükség. Ha elaludt kapcsold le, ha sirva ébred, visszakapcsolod, ennyi. Vagy cseréld ki a konnektorba dugható jelzőfényre.
2010. febr. 15. 08:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

az enyém 10,5 hónapos, neki is ég egy 15 wattos kislámpa éjszakára. én nem bánom, ő is azzal köti össze az éjszakát, 6 hetes kora óta, szinte a kezdetektől átalussza az éjszakát, ha meg benyitok, látom, hogy mi a helyzet, engem megnyugtat. én nem bánom ezt. de volt, hogy éjszaka kiégett a lámpa, az se zavarta. de még nincs szívem lekapcsolni :)

noj

2010. febr. 15. 08:55
 4/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem vagyok egyedül...a környezetemben majdhogynem leostobáznak,hogy miért nem szoktatom a sötétre,hogy majd később se tud sötétben aludni.
2010. febr. 15. 08:58
 5/11 A kérdező kommentje:
Azért kellett nekem,mert gyakran ébredtem csak úgy megnézni őt.A kórházban is égett kislámpa.
2010. febr. 15. 09:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én lányomnál is ég egy kis lámpa.11 hós.
2010. febr. 15. 09:04
 7/11 anonim ***** válasza:
73%

Egy tanulmány szerint viszont nem tesz jót a fény az éjszakai alváskor, mert így az nem tud elég pihentető lenni (nem csak babáknál, hanem alapvetően minden emberi lénynél). Egyebek közt pedig a melatonin nem ugyanolyan szinten termelődik az agyban akkor, ha fény mellett alszunk, mintha sötét lenne a szobában.

Ha a gyereknek valami "nyűgje" van, akkor egyszerűen felkapcsolom a sólámpát, elrendezem, majd lekapcsolom, és alszik tovább.

Szerintem próbáld meg a fényt fokozatosan csökkenteni a szobájában (egyre kisebb izzóval pl.), és egy idő után már észre sem fogja venni, ha nem ég nála semmi.

Gondolom nem szeretnéd, hogy kisgyermekként ne tudjon sötétben aludni, mert mondjuk fél....

2010. febr. 15. 09:21
 8/11 A kérdező kommentje:

Hát igen,azt nem szeretném,hogy olyan legyen mint én...Nekem megnyugtató a fény,de más okokból.

Megpróbálom fokozatosan csökkenteni.

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

2010. febr. 15. 09:36
 9/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is ég egy 10 Wattos égő, és azt még le is takarom.Épphogy csak látok valamit, de én nem szoktatom le róla egy ideig.Legalábbis addig, amíg éjszaka felkel enni.
2010. febr. 15. 10:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is addig fogom égetni (épphogy egy kicsi éjjeli fény van bekapcsolva) amíg éjjel fölkel enni. Amúgy meg néha ha fölébred a mozgására, egyből odanéz a lámpához, és már csukja is be a szemét, tudja, hogy este van, aludni kell. Mellékesen megjegyzem, hogy én és a tesóim elég sokáig éjjeli fény mellett aludtunk (kb. alsósok voltunk) és hidd el, teljesen "normális" felnőttekké váltunk, és nem félünk ma sem a sötétben.:) Semmi kárát nem észleljük ma sem. Tehát a picimnél is az lesz, amit majd ő akar. Ha nem akarja, nem fogom erőszakkal az éjjeli fényt lekapcsolni neki, csak mert az okos könyvekben okos emberek azt írják.
2010. febr. 15. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!