Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha kiváltok egy étkezést...

Ha kiváltok egy étkezést főzelékkel (pl:ebéd) mennyi számít 1 adagnak? 150ml vagy több?

Figyelt kérdés
2010. febr. 14. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia amikor én az ebédet kiváltottam, a babám nem nagyon evett 120-150tápszernél többet egy étkezésre. Így amikor a főzelékből elérte a 120ml-t, nem adtam már utána tápszert. Simán kibírta a következő étkezésig, tehát elég volt neki. Én is ezt javaslom neked, ha ml-re megeszik annyit, amennyit e tápból szokott, akkor az elég. Vannak olyanok, akik mereven ragaszkodnak a 200hoz, és akkor is dugdossák a 30tápot a baba szájába, ha a 170főzelék megvan.

Ja bocs elfelejtettem hogy te esetleg szoptatsz, és nem tudod, mennyi ml az adag amit megeszik. Akkor kísérletezz. Ha megeszik 150et, ne adj neki utána, ha kibírja, akkor elég! :)

2010. febr. 14. 20:51
 2/5 A kérdező kommentje:
nem,már nem szoptatok.Én is kb így gondoltam ahogy írtad,ma például megevett 140ml főzeléket és elég volt neki a köv. etetésig.6 hónapos baba már megehet ennyit nem?
2010. febr. 14. 21:02
 3/5 anonim ***** válasza:
eleinte 30-40-nél ne adj többet, utána szoptass. Kb 2 hét alatt próbáld meg elérni a maximumot, ami elvileg eleinte 200, később 300, gyakorlatilag meg ha csak 160-at eszik és kibírja a következő étkezésig, akkor annyi. Én elsőre bekezdtem kb 100-al, mert szívesen ette, utána másnap csak visított, és 6(!) órán keresztül se cici, se semmi nem kellett neki. Akkor mondta a védőnő, hogy kicsit sokat adtam, fáj a hasa, úgyhogy 2 napig leálltam a főzelékkel, csak szopi volt. Utána fokozatosan növeltem. Most 10,5 hónaposan 260-300 között eszik, utána még szopizik (na jó, csak pár kortyot).
2010. febr. 14. 21:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Persze, hogy megehet! Én is kb. hat hónapos korára értem el a kiváltott ebédet. Így ha azt nézzük, már kiváltottad te is! Egyébként a kislányom tök változó étvágyú, van, amikor megeszi az egészet, amit csinálok (kb. 200-220, a nagyobbik Avent pohárból adom ált.) vagy megesz egy egész üveggel. Vannak napok, amikor meg nem eszik, csak 4-5 kanállal, és kibírja vele uzsonnáig. Eleinte a hajamat téptem, de rájöttem, hogy van olyan, hogy én se kívánom. Szóval ne ess majd kétségbe, ha a babád néhány napig csak fénynel táplákozik látszólag! :)

Első voltam

2010. febr. 14. 21:08
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a részletes tanácsokat,nagyon hasznos volt,és megnyugtató....
2010. febr. 14. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!