Alvás. Babakocsi, vagy kiságy?
Megtanult felállni a babám és azóta hiába hullafáradt a nappali alvás (éjszakával nincs gond) nem megy mert örökké csak ácsorogna a kiságyban.
Viszont ha babakocsiba teszem szinte azonnal alszik. Kiteszem az erkélyre és jót durmol. Én eddig úgy gondoltam, hogy ez jó így, hisz a lényeg, hogy aludjon. Párom szerint viszont hosszútávon nem lesz ez jó mert elszokik a nappali kiságyas alvástól, szoktathatom majd vissza hozzá újra (sokáig hordozva, babakocsiban aludt régebben is, de megszokta a kiságyat, bár mindig is 1000szer gyorsabban aludt el babakocsiban)
Van más is aki sokáig inkább babakocsizott amíg elmúlt az álldigálás varázsa. Egyáltalán elmúlik, vagy onnantól örökké álldigálni fog az ágyban, hogy nem akar aludni??
1 éves baba anyukája
Igaza van a férjednek, ez nem jó megoldás. A kiságyba kell szoktatni. A babkocsit nem tudod mindig mindenhol minden körülmények között megoldani, és nem is egészséges.
El fog mulni, kb 4 nap hiszti, és aludni fog.
szerintem se baj a babakocsi, ha neked nem nyűg. Az a lényeg, h éjjel a kiságyában aludjon.
És a babakocsiban még máshol is tudod altatni, nemcsak otthon. Az én lányom 1,5 éves múlt, mikor rászokott arra, h babakocsiban alszik nappal. Otthon nem, de a nagymamánál illetve a telken még mindig úgy alszik, pedig már 2,5 éves. Itthon viszont simán elalszik az ágyában.
Nekünk folyton váltogatta az alvási szokásait. Én meg mindig hallgathattam az okosokat, hogy jaj, hogy fogod róla leszoktatni. Gondoltam, ha itt lesz az ideje, akkor majd foglalkozom vele. És mindet elhagyta magától.
Pl. fél éves koráig ő is a nappali alvásokat a babakocsiban töltötte. Aztán már nem hagytam, mert féltem, hogy kifordul belőle. Elaludt szopás közben a ciciről. Na, ez is sokak szemében szálka volt, de ezt is magától elhagyta. Ahogy érik a gyerek változnak a szokásai, szerintem nincs ezzel baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!