Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki lehet váltani egy szopit...

Ki lehet váltani egy szopit Túrórudival vagy Danettel? Ezek ételek vagy édességek?

Figyelt kérdés
11 hónapos babám nem nagyon akar még enni semmit, csak szopizik. Viszont a Túrórudi és a puding az ízlik neki, igaz, abból sem eszik sokat, de védőnőm szerint adjam akkor ezeket neki, a lényeg, hogy valamit egyen az anyatejen kívül. Nekem ezek édességek, de szerinte tápláló tejtermékek.
2010. febr. 14. 17:34
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
én ezeket nasinak szoktam adni, igaz ugyan az is hogy táplálóak, de én maximum tízóraira szoktam adni. De ha védőnőd mondta, azért ő több gyereket látott már, biztos igaza van.
2010. febr. 14. 17:40
 2/9 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

Már bocsánat, de hogy mondhat egy védőnő ilyet???

Nem kevés cukrot, mesterséges színezékeket, aromákat, stb. tartalmaz mindkettő. :(

Ettől a babád még úgy sem fog enni- ezek elveszik az étvágyát, a cukra is fel-le fog ugrálni tőle, stb...

Próbálj meg inkább almát, banánt, körtét, mandarint adni neki-, vagy pl. natúr kölesgolyót- ez dm-ben is kapható.

De a neten babás oldalaokn (pl.babaszoba) sok infó található a hozzátáplálással, új ételek bevezetésével kapcsolatban- ha ilyen a védőnőtök, ott szerintem ennél jobb tanácsokat találsz.

Sok sikert! :)

2010. febr. 14. 17:42
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

egy túró rudiba még nem hal bele a gyerek, sőt heti 1x jól is eshet neki (többször nem szoktam), danettet még nem adtam.

szerintem is gyümölcsöt, zöldséget kellene ennie. nem lehet, hogy picit későn kezdted el a hozzátáplálást, és ezért nem fogadja olyan könnyen az új ízeket? :(

noj

2010. febr. 14. 17:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
17:42 vagyok megint- az anyatej is édes, így ha bármi mást próbálsz bevezetni, mindig az édesebbeket fogja preferálni először- de ez nem azt jelenti, h cukrozni kell. Bármit keverhetsz pl. banánnal, vagy főtt, turmixolt céklával (ez is édes), vagy pl. édesburgonyával. Aztán egyre kisebb arányban teszed bele ezeket, így haladsz a természetes zöldséges ízek felé.
2010. febr. 14. 17:46
 5/9 A kérdező kommentje:

6 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást, de nem volt hajlandó semmit sem elfogadni :-( Már ez is haladás, hogy ezeket szívesen kóstolgatja. Pont emiatt aggódom, hogy én szívem szerint megvárnám, amíg megbarátkozik a gyümikkel, főzelékfélékkel. De már annak is jobban örülnék, ha valamilyen kenyérfélét majszolna, mint ezeket. Úgy gondolom, hogy az anyatejben több hasznos dolog van, mint ezekben a nyalánkságokban. Vagy nem?!

Nem is tudom már, szeretném, ha végre szépen enne...

2010. febr. 14. 17:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ritka ugyan, de hallottam már olyat, hogy egy baba egy éves koráig nem fogadott el semmit. Szerintem ne aggódj, próbáltad már, hogy együtt ültetek asztalhoz, Te is egyél turmixolt banánt, vagy reszelt almát. Hátha úgy jobban elfogadja. De adhatsz a Te tányérodról főtt krumplit, rizst, esetleg párolt darabos zöldséget, lehet, hogy éppen a pépekkel van a baja.

Szerintem egyik pillanatról a másikra azt fogja enni, amit ti. Ha erőltetsz bármit is, vagy próbálod "megvonni a cicit", azzal biztos nem segítesz.

És ti vagytok az élő példa rá, hogy az anyatej milyen tápláló, még fél éves kor után is! :o))

2010. febr. 14. 18:39
 7/9 anonim ***** válasza:
35%

Az anyatejen kivül ebben a korszakban valoban ennie kell mar mast is.

Nem hiszem hogy a turo rudi a legnagyobb megoldas,föleg ha csokival együtt adod,de vegül is az en lanyom is eszi az agyoncukrozott danoninot....

Szerintem biztos ralehetne venni egy kis daralt babakeksszel turmixolt bananra,esetleg barackra.

2010. febr. 14. 19:30
 8/9 anonim ***** válasza:
A lányom már két éves. 9 hós korában 2 hétig megette a banánt és a barackot, aztán soha. Innen kezdve 1 éves koráig csak tápszer. (8 hós koráig volt tejem, azóta eszik tápszert) ' éves korában 1 hétig megette a spenótot és a babakekszet. Azután csak a babakekszet. Kb 2 hónappal később a krumplipürét husikkal. Ezt kb 3 hónapig és esetleg húslevest. Már két éves és még mindig ez megy. Most krokett és csirkecomb, néha valamilyen zöldség. Kis mennyiségben sajt, kiskanállal magában ráma margarin... Dühítő, de nem tudsz mit csinálni. Felhívtam az orvost, amikor nekiállt a rámának, azt mondta hagyjam, tudja a szervezete, hogy mire van szüksége. Én azóta ebben bízok, ez van. Sose lesz jó evő. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy hagyd rá. A túrórudi szerintem minden nap beférhet, a danettet én nem adnám. A lányom kb 2 hetente eszik 2 kanállal, de ő már 2 múlt. Próbálj vele mindent megkóstoltatni, amit eszel, hátha egyszer bejön egy íz. Ne parázz, mert ha érzi spotot űz abból, hogy nem eszik.
2010. febr. 14. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja és én is 6 hós korától kísérletezek
2010. febr. 14. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!