7-8 hónapos babátok mennyit bír napközben egyhuzamban ébren lenni?
Csak azért kérdezem, mert az én kisfiam alig bír 2, 2 és fél órát ébren lenni. A 3 óra egyhuzamban már rekordnak számít és nagyon ritka.
Az ajánlások szerint nyűgösködés nélkül 2,5-3 órát ébren tudnak lenni az ilyen idős babák.
Nálunk ez úgy néz ki, hogy kb. másfél óra múlva már dörzsöli a szemét és ásítozik, de még jól elvan. Újabb fél óra múlva már csak kézben szeret lenni, még élénken figyel, de ha leteszem, azonnal sírni kezd. Aztán jön a "semmisejó" szakasz, amikor már kézben is nyűglődik.
2,5 óránál tovább nem is szoktam feszíteni a húrt, hanem felöltöztetem és kitolom a teraszra, mert csak a levegőn tudom elaltatni. Idebent hiába próbálkozom vele, tekereg a kezemben, muszáj nézelődnie, közben meg tök álmos.
Délelőtt és délután alszik 60-80 percet, de néha még 6-7 óra között is be kell iktatnunk egy rövidebbet, hogy bírja az esti rutint. És persze mindezt odakint, babakocsiban.
Délelőtt alszik fél órát.
Ebéd után alszik másfél órát.
Késő délután alszik még fél órát-bár ezt már néha kihagyja.
Este 8tól reggel 6ig alszik.
8 hónapos csajszi
Ha álmosnak tűnik, akkor tedd le. Lehet, hogy azért se bírja, mert időben nem kapja meg az alvást és átesik a holtponton, mire végre lehetősége nyílna rá.
Néhány napig próbáld ki, hogy amint álmosságot tapasztalsz, azonnal leteszed. Szerintem jobban be fog állni az alvás-ébrenlét nála.
az én fiam 7 hós lesz.
reggel kb 6-7körül kel de legkésőbb 9kor alszik. kb 11ig. 1-2körül megint alszik (ebéd után) ilyenkor is kb 2 órát. azt este fele 5-7 között is alszik. nagyon függ hogy mikor kel, az által tolódik az egész nap. tehát az én fiam nagyon sokat alszik (szerintem), minap alig 1órát maradt fent 2-2óra alvás között. de nem bánom. hasznosan tölti azt az időt amit fent van, szépen fejlődik (kúszik,mászik,forog mind a két irányba, felmászik az ágyra, kb 30cm magas....) stb. tehát nem csoda hogy kifárad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!