Első cipő. Fűzős vagy tépőzáras? Érvek, tapasztalatok?
Az én lányom simán kikötötte a cipőfűzőjét, akárhová dugdostam a fűzőt. :)
Így maradt a tépőzáras megoldás. Abból is volt olyan fajta, ami jól tartotta a bokáját, sőt elég nagy a választék.
Később persze már mindenféle cipő lehet jó, de neki első cipőcskének a tépőzáras vált be.
Kisfiam első rendes (tehát nem puhatalpú) cipője fűzős volt, anyuék vitték el és vették meg neki, nem volt gond azzal hogy fűzős, bár néha egy izgága gyereken nehéz megkötni.
Én jobban szeretem a tépőzárasat, mi mindig olyat vettünk neki. (de ha épp egy fűzős tetszene nagyon meg, nem zavarna hogy nem tépőzáras)
Èn azt utálom, hogy a barátnöm 4 éves kisfia elvárja, hogy mi adjuk rá a cipöt, és alig hajlandó meg csinálni.
Miért? Mert kicsinek csak füzöset vett neki az anyja, és mindig az anyjának kellett csinálni. Most már ott a tépözáras, de a gyerek még mindig elvárja hogy mi csináljhuk.
Az én lányaim már 2 évesen öállóan vették fel-le a cipöjüket, és irtó büszkék voltak rá. A nagyról még levenmni is nekem kell.
Èn viszem öket oviba, és az én lányom kb 2 perc alatt elkészül, a nagy meg mindent elvár.
Szerintem meg első cipőnek teljesen mindegy. Legalábbis a lányomnál mindegy volt. Nem vette le sosem, és nem tartott semeddig ráadni a fűzőset sem. Nem vett el órákat az életünkből, max. 20 másodpercet. :)
A legelső cipője speciel egy tépőzáras Elefanten volt. De a Siestának vannak nagyon szuper fűzős cipői. Így ha épp az tetszett meg, akkor azt vettem meg neki. Sosem esett el a cipőfűzőben, sosem kötötte ki és vette le. Ahogyan a tépőzárast se. Az oviban nekünk azt mondták, hogy nem baj, ha fűzős cipője van a gyereknek, ők azért vannak ott, hogy bekössék neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!