Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktatok zuhanyozni pici...

Szoktatok zuhanyozni pici babátokkal?

Figyelt kérdés

A kislányunk 2 hónapos múlt és imád velünk zuhanyozni. Sokkal jobban élvezi, mint amikor a kiskádban "egyedül" fürdik. Eredetileg egy utazás miatt fürdettük így (nem fért be a kádja a kocsiba... és azóta itthon is így zajlik a dolog.)

Érdekelne, hogy más is szokta-e így fürdetni a babáját?

2010. febr. 13. 17:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk még egyenlőre a kiskád van üzemben,de már nem sokáig.Nálunk csak zuhanyzó van,így nem lesz más választás.6 hós
2010. febr. 13. 17:30
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

én csak akkor szoktam zuhanyoztatni a kisfiam ha annyira összekakálta magát hogy így egyszerűbb:)

amúgy imád fürdeni de ő már 13 hónapos

2010. febr. 13. 17:36
 3/16 anonim ***** válasza:
Bocsi,csak a kérdezőtől szeretném kérdezni,hogy hogy zajlik a zuhanyzás? Mert nemsokára kinövi akislányom a kiskádat és ne makarok neki venni nagyobbat,ha így is megoldható.(kádunk sajna nincs)
2010. febr. 13. 18:31
 4/16 A kérdező kommentje:

Mielőtt beállunk vele (vagy az apja, vagy én) a zuhany alá, le szoktunk fürödni mi is (de nem azért, hogy hermetikusan elzárjuk a gyereket mindentől-azaz, mert attól paráznánk, hogy majd jól össze bacizzuk a bőrünkkel..:), hanem azért mert így egyben mi is letudjuk a fürdést). Addig, ha egyedül van itthon valamelyikünk vele, akkor addig vagy a pihenőszékben van, vagy kaptunk kölcsön egy ilyen zenélős hintát és abban (ha alszik akkor egyszerűbb persze) van addig. Ha mi megvagyunk ezzel, akkor kezdődik az esti rituálé. Először egy kis olajos kencézés (ezt nagyon imádja és nagyon megnyugtatja), "beszélgetés", simogatás. Ezután irány a zuhany alá. (Mielőtt beviszem, be szoktam állítani a hőmérsékletet, hogy ne akkor kelljen ezzel bajlódni.) Mondjuk nekünk van ilyen fali tartóka, amibe be lehet állítani a zuhany fejet és így csak alá kell állni. Először arccal felém van és a "hátsó felét" mosom meg, utána fektetve a karomban és úgy előröl is meg tudom mosni. Nem tudom milyen fürdetőt használtok, de könnyebb, ha ilyen pumpás flakonba van/bele tudod tenni, mert azt egy kézzel is ki tudod nyomni. De mivel nagyon élvezi egy pár percig csak úgy állunk a víz alatt és sokszor csak azt nézi, ahogy megcsillan a lámpa fénye a vízen, nagyon édes.. Utána még a fürdőben rá teszem ezt a "fejes" türcsit és kicsit megszárogatom. Majd irány a szoba (nálunk elég kicsi a fürdő, uh nem tudom ott felöltöztetni-hacsak nem a wc tetőn..:) ) Rögtön még nem szoktuk felöltöztetni, mert imád pucérkodni. Addig hajszárítóval szoktuk szárogatni, imádja ezt a meleg levegőt (meg a hangját is). Amikor már száraz, jön a hintőpor, popsi kenőcs, pelenka, ruha...

Sorry, ha kicsit hosszú lett, de hátha van benne fontosnak tűnő részlet..:)

2010. febr. 13. 19:39
 5/16 anonim ***** válasza:
Köszi,aranyos vagy,hogy ilyen részletes voltál! (minden rész fontos volt)
2010. febr. 13. 21:18
 6/16 anonim ***** válasza:

Ne haragudj a kérdésért,de egyből ez fordult meg a fejemben:nem féltek,hogy elestek vele benn a zuhéban?Amúgy jó dolog,még nem gondoltam rá,az én babám 9 hós.

Jó babázást!

2010. febr. 15. 18:10
 7/16 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó:D Ki is próbálom én is:D ^^
2010. febr. 15. 18:43
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem haragszom a kérdésért, hiszen mindennel kapcsolatban (főleg egy ilyen pici babánál) végigfut az ember agyában, hogy milyen kockázata van. De azt gondolom, hogy mindenben van veszély és így nem lehet élni. Nyilván ilyenkor az ember megfontoltabban mozog és nem "szeleburdiskodik". :)
2010. febr. 15. 19:11
 9/16 anonim ***** válasza:
Én azt kérdezném, hogy nem csúszik ki a kezedből? Mert nekünk már a nagy kádban fürdik, de amikor kiveszem mindig izgulok, hogy a kis vizes, csúszós teste ki ne csússzon a kezeim közül, akárhogy is fogom :(
2010. febr. 15. 20:17
 10/16 anonim ***** válasza:
Láttam ezt egy film trailerében, (ebben http://www.youtube.com/watch?v=7aCZUb_dUGA&feature=player_em.. ) és mindig ott motoszkált a fejemben, hogy ki kéne próbálni. Köszi hogy ilyen alaposan leírtad, szerintem holnap ki fogom próbálni! :)
2010. febr. 15. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!