Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet mégis tejérzékeny a...

Lehet mégis tejérzékeny a kisfiam?

Figyelt kérdés
15 hónapos a kisfiam. Kiütései voltak, és elég sokat pukizik, előtte sír mindig, olyan mintha még mindig hasfájós lenne. Tejallergiára gyanakodtunk a dokinkkal, ezért elküldött az allergológiára. vettek tőle vért, kapott másmilyen tápszert, kicsit jobb is lett a helyzet. 3 napja megjöttek a vérvétel eredményei, miszerint semmire nem allergiás, se tej se tojás, se dió, semm ilyesmi. 40 féle ételt néztek, gyümölcs, zöldség, mindent. Gasztroenterológiára csak márciusra kaptunk idő pontot. tegnap adtam neki nestlé alma-körte joghurttal bébikaját, mert még leginkább csak üvegeset eszik, és este sokat pukizott szegény, fájt a hasa. már nem tudom mitől lehet! volt valaki így?? hál istennek már nem olyan sűrűn, de még fáj nek ia puki néha. nem értem, mi lehet? a védőnő azt mondta, az hogy néha fájdalmas neki a pukizás, nem feltétlen baj. csak már annyi ideje kínlódunk ezzel! mi lehet? vagy ő csak ilyen? érzékenyebb??
2010. febr. 13. 10:56
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
A legnagyobb baja,hogy nem kap rendes ételeket,csak mesterségesen előállított kajákat.Másfél évesen már régen kellene mindent ennie.Nem tejérzékeny,legfeljebb a tápszer meg a többi bébikaja nem tesz jót neki.
2010. febr. 13. 11:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen, mondjuk ennyi idősen már mindent ehetne, ha nincs különösebb indoka. De tényleg miért kap tápszert, bébikaját? Mikor nem is bébi, hanem már kisgyerek?

a másik, hogy allergia vizsgálatnál pl a tejet nézik, nem nézik a tejterméket, a megemésztett tejet. Meg rengeteg összetevő lehet amire allergiás. Ha allergiás, mert bár nem vagyok orvos, de kiütése bármitől lehet amivel érintkezik a bőre. Pukizásról meg nem hallottam, hogy allergiára utalna. De ha ez a problémája miért nem adsz neki infacolt, az pont erre van?

2010. febr. 13. 11:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Próbálok én adni neki azt amit mi eszünk, eszik is, de még nem egy rendes adagnyit. És akkor is ez volt mikor még csak tápszert kapott, meg gyümölcsöt, Egyébként gyümölcsöt eszik, nem bébikajában, és akkor is volt hogy fáj a hasa. Az is mesterségesen előállított amit a zöldségesnél veszek? mert akkor tényleg nem tudom mit adjak már neki, amit szeret is, mondjuk szerencsére nem válogatós.
2010. febr. 13. 11:17
 4/7 A kérdező kommentje:
az infacol nem használ. az espumisan inkább, most azt használjuk. de nem azt mondtam hogy csak bébikaját eszik! tápszert meg csak reggel iszik, 2 decit. ennyi. utána reggelizik. és nem minden felnőtt kaját fogad el, soktól öklendezik, ha darabos. pedig rendesen bevezettem mindent, kivéve a tejet, azt még nem adtam neki. én tejérzékeny vagyok sajnos, azt mondták örökölheti
2010. febr. 13. 11:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Másfél évesen se ehet még mindent a baba. Ha meg valóban valamilyen ételallergiája van, jobb is ha óvatosak az étkezésnél. Nem kell nekiesni és lehurrogni a kérdezőt!

Vérből pedig nem tudják pontosan megállíptani a tejallergiát, csak 80% tévedési arányban :S Szigorú ditéta utáni terhelés az, amivel biztosan megállíptható.

Én azt tanácsolom neked, hogy ne adj neki semmilyen tejterméket, tejszármazékot tartalmazó ételt, tápszer helyett rizs vagy zabtejet (szóját ne mert allergizálhat). Emellett vezess egy étkezési naplót, mikor miből mennyit eszik, iszik, valamint mikor van széklete az milyen és a fájdalmas pukikat is jegyezd fel. A gastron ugyanezt fogják kérni tőled. Ha már úgy mész oda, hogy van egy étk. naplótok, akkor sokkal előrébb lesztek, a kezelő orvos is könnyebben fogja diagnosztizálni a babádat.

Az én lányom tejfehérje érzékeny és a vérvételből még kiderült egy IgA hiány is. Kicsinek is hasfájós volt, sokat sírt, de mki(gyerekorvos is) legyíntett rá, hogy majd elmúlik. 9 hósan és 1évesen sokat büfizett, keveset tudott aludni, sokat sírt, ekkor is elhajtott minket a házi orvos, hogy semmi baja a lányomnak. Közben meg volt, hogy két orvoslátogatás között fogyott vagy nem hízott. A végén megelégeltem és addig vertem nála az asztalt míg nem kaptunk beutalót a gastrora, aztán meg a gastron vertem, mert 4 hónapot kellett volna várnunk mire sorra kerülünk!!! Téboly! Azt tanácsolom állj a sarkadra és ha kell keressetek magánorvost. Ha időben elcsíptek egy allergiát és diétáztok, kinőhetitek. Ha meg nincs tényleg semmi baja, akkor Te is nyugodtabb vagy, mert mindent megtettél, hogy kiderítsd mi áll a fájdalmas pukik hátterében.

Ha van esetleg kérdésed, nyugodtan megkereshetsz priviben is! :)

2010. febr. 13. 12:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Én nem lehorrugtam, hanem kérdeztem? Lehetett volna bármi oka is annak, hogy bébikaját meg tápszert kap.

A tápszer helyett nem jó a zab és a rizstej, épp valamelyik nap olvastam erről egy cikket, mert itt kérdezte valaki.

DE a tejallergiát én is írtam, hogy az lehet egészen speciális is. Sőt volt az egyik unokatesóm, aki a lecsóra volt allergiás, őt is vizsgálták össze vissza, mert mindig feldagadt a szája meg hólyagos lett. És külön a paprikára, paradicsomra, tojásra nem volt allergiás semmilyen formában, csak kimondottan a lecsóra. Persze pont ezért jó a napló, mert akkor ők is előbb láthatták volna, hogy ahányszor előjött, mindig lecsót evett.

2010. febr. 13. 13:15
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek! hát mi is sajnos régóta várunk az időpontra, mert először a mi dokink se foglalkozott vele, aztán most decemberben kaptuk az időpontot műárciusra- már egy hónapja írom hogy mikor mit eszik, ahogy nekem is tanácsolták:) ezzel nem lesz baj.

egyébként ivott már rizstejet, de tápanyagban nem elég szerintem, de nem is ivot belőle annyit mint a tápszerből ...és hát nincsen különösebb oka hogy ilyeneket eszik, csak annyi, hogy nem akar darabosat enni:(:(

2010. febr. 13. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!