Megéhezhet hirtelen, ennyi idősen hajnalban?
9 hónapos, 4-5 hete volt az első eset, hogy hajnali 5 körül felébredt.
6 hetes kora óta 11-12 órát alszik egyhuzamban. Akkor a szüleim voltak itt, ők rögtön éhségre gondoltak és megetették.
Szerintem, ha eddig nem jelentkezett éhség éjjel, ennyi idősen már nem jöhet elő. Következő alkalommal én ébredtem rá, nem etettem meg. Egy kicsit kézbe vettem, megnyugtattam, aztán vissza is aludt a szokásos időpontig.
3-4 ilyen felébredős eset volt, a férjem szerint is éhes és ha ő reagál gyorsabban, akkor megeteti.Tartok tőle, hogy ezzel csak egy új szokást alakítunk ki (4-5 között felkel enni).
Este 240 ml tápszert eszik, napközben átlagos táplálékigényű, néha nem is eszi meg a teljes adagot. A reggeli és az esti étkezésen kívül minden más ki van váltva, egyszerre kb. 200 g ételt eszik meg.
Én inkább a fogzásra, mozgásfejlődésre gyanakszom, hogy az ébreszti fel, ezért se gondolom, hogy az etetés lenne a megoldás.
Tehát a kérdés: ilyenkor etessük vagy ne etessük?
Az ellentmondásosnak tűnik, hogy néha nem annyira éhes és a 240-nek kicsit több, mint a fele fogy el, mégsem kel fel éjjel.
Ennek ellenére is éhes lenne olyankor, amikor a teljes adagot megeszi?
Ugyanolyan mértékben laktató ételeket kap minden nap, ebben nincs különbség.
Furcsa, hogy napközben nincs annyira nagy étvágya, és pont hajnalban jön ki.
Egyébként, ha újonnan kínálok neki ételt (legalább egy órája nem evett), akkor elfogadja, kérdés az, hogy mennyit eszik belőle. Napközben 3-4-5 órát kibír két étkezés között, az idő hossza egyértelműen attól függ, hogy mennyire laktató ételt kapott. Húsos étel után akár 5 óra is eltelik, míg gyümölcs után már szűk két órával éhes.
Viszont, ha éhes, akkor miért alszik vissza pár perc nyugtatás után is? Amikor igazán éhes, akkor csillapíthatatlanul sír, amíg ételt nem kap. Emiatt vagyok tanácstalan, ezért nem vagyok teljesen biztos benne, hogy éhség miatt ébred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!