Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Együtt alszotok a babátokkal?

Együtt alszotok a babátokkal?

Figyelt kérdés
A kisbabám most 3 hónapos és már újszölött kora óta Velem alszik egy nagy ágyon, többnyire a karomon van az édes kis buksija és nagyon nyugodtan alszik , ha megmozdul én azonnal fent vagyok és ha nem alszana vissza, megszoptatom, és békésen alszulk tovább. Lehet ennek esetleg valami hátránya, a védőnő sem mondott rá különösebb okot hogy ne aludjunk együtt.De van aki azt mondja ez nem tesz jót neki.szerintetek?
2010. febr. 12. 14:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
Arra is rákereshet,h hányan NEM járták meg.:))Arra is van bőven példa.;)
2010. febr. 12. 18:57
 12/19 anonim ***** válasza:
61%
hogyne lenne, de minek ezt kockáztatni, ha nem muszáj? sztem a gyerekneveléssel kapcsolatban akad megoldani való anélkül is, hogy gyártanánk magunknak plusz problémákat.
2010. febr. 12. 19:19
 13/19 anonim ***** válasza:
75%

Miért lenne probléma?Itt már több helyen is írtam SAJÁT tapasztalataimat,amik abszolút pozitívak-amíg az ellenzők nagy része nem saját tapasztalatait írja,hanem ismer valakit akivel ez történt.Kevesebb gondom volt a 4 gyerek alvásával,mint sok egy gyerekes,külön altatósnak azzal az eggyel.

Viszont azt is mindig leírom,h dönteni KELL,vagy együtt vagy külön,de az saját választás legyen,ne a szomszéd,meg vadidegen netezők véleménye.De ez igaz az altatás egyéb módszereire,olyant kell választani,amit az ember szívből tud követni,akkor menni fog.:)

2010. febr. 12. 19:33
 14/19 anonim ***** válasza:
67%
Ezen kár vitázni :)) Aki nem akar, úgysem fog együtt aludni a babával, az elvei miatt...Én se aludtam az első gyerekemmel soha, inkább szenvedtem, állandóan kialvatlan voltam. Aztán megszületett alányom, rá két évre a fiam és rákényszerültem...vagy mellettem aludt és így én is, ő is piheni tudtunk vagy nappal mint a holdkóros, teljesen kibukva lézengtem volna. Én a pihenést választottam. Elég nagy az ágyunk, nem zavartuk soha egymást... Így is úgyis felébredek, ha a másik szobában nyikordul a gyerek alatt az ágy, de így legalább aludtam... Most itt a pici és semmiért nem tenném a kiságyba...mindannyiunknak jó így, még szopik, de nem vagyok olyan, mint egy zombi...ezt nem lehetne bírni úgy, hogy van olyan éjszaka, mikor 6-8x is ébred, szopik...utána még vidd is az ágyába, reggel meg ébreszd a nagyokat, indítsd iskolába és utána ott a háztartás... És csodák csodája egyiknél se volt gond a saját ággyal, amikor megbeszéltük, hogy már van saját ágyuk, ahol ezentúl aludni fognak, rögtön abban aludtak, minden gond nélkül. Ha megvárjuk, hogy érettek legyenek rá, nincs gond se :))
2010. febr. 12. 19:34
 15/19 anonim ***** válasza:
39%

És a férjed is ennyire örül ennek mint te? Vagy már kiköltözött a nappaliba? Vagy nincs is vagy mi van hogy őt meg sem említed (nagy az ágy elférünk Ketten is), ő nem is fontos? Intim kapcsolatba csak akkor kerültök amikor gyereket akarsz, vagy olyan sok időtök van hogy ráértek máshol együtt lenni? Akkor irigyellek. Az enyém egész nap dolgozik.

Én sosem aludnék a gyerekemmel (huzamosabban, legfeljebb egy-két éjszaka), a hálószoba meg az ágy az egy intim hely ami az enyém és a páromé, aki nem kevésbé fontos a gyereknél. De ha neked így jó akkor csináld így, senki nem fog megakadályozni.

2010. febr. 13. 03:54
 16/19 anonim ***** válasza:
50%
Fél éves a KISFIAM,és velünk alszik:)már a korházban velem aludt.tudom hogy nem igy lenne jo,d nekem könyebb mivel sokszor felkel éjszaka még mindig.
2010. febr. 13. 17:21
 17/19 anonim ***** válasza:
66%

a konkrét kérdésre visszakanyarodva :) hátrányok a baba szempontjából (merthogy ez volt a kérdés, ha jól értem :)) szóval egyrészt megszokhatja azt, hogy két meleg test mellett alszik el, hallja a lélegzéseteket a mocorgást, és ezt megszokja. Utána pedig rossz lesz neki, hogy erről le kell mondania. Ráadásul fogalma sem lesz, hogy hogyan kell egyedül elaludnia, ugyanis nem tanulja meg.

Másrészt balesetveszélyes a babával egy ágyban aludni, mert álmodban ráfeküdhetsz és összenyomhatod. Nálunk a kórházban eleve tilos volt a babát az ágyunkban altatni emiatt.

Mielőtt itt az anyatigrisek nekemesnének, hogy ez mennyire nem igaz és hogy ők nem nyomták össze a babájukat, stb.. én nem állítom,hogy ez biztosan így lesz, de ezek lehetnek a hátrányok a baba szempontjából. A te szempontodból már felsorolták itt előttem is páran.

Természetesen ezek után te döntesz.

2010. febr. 13. 20:54
 18/19 anonim ***** válasza:
90%
Csak egy reakció arra, hogy összenyomni: Mivel akkor, mikor megszületett a kislányom épp tele volt az osztály, nem volt külön kiságy neki. Megkérdeztem a csecsemőst, hogy maradhat-e velem (nincs külön babás szoba, aki kéri, annál kint marad). Ő csak annyit mondott, hogy ha nekem úgy jó, hogy velem lesz, akkor természetesen...Egy normális anya még arra is felébred, ha a gyereke a másik szobában megnyekken, nem hogy ráfeküdjön...Persze, megtörténik, de olyanokkal, akik előtte drogoztak, ittak, egyéb tudatmódosító szert szedtek... Azért ezt is mérlegelni kellene, mielőtt ilyeneket kijelentünk, hogy ráfekhet a gyerekére valaki...
2010. febr. 14. 09:15
 19/19 anonim ***** válasza:
66%

vagy csak egyszerűen mélyen alszanak... ehhez nem kell drogosnak lenni, vagy szerinted a kórházban ahol szültem minden nőről azt feltételezték hogy drogos? :) Ez butaság...

Én például nem tudnék úgy nyugodtan aludni és pihenni, ha végig arra kéne figyelnem,hogy rá ne feküdjek a babára, és felébrednék minden moccanására. És nem vagyok se drogos, se alkoholista!

2010. febr. 14. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!