Segitségre lenne szükségem! Olyan szempontbol hogy egy anyának miként tudom megmutatni hogy mekkora érték a kislánya!? Katasztrofa ahogy a kicsit neveli és bánik vele. A háztartás romokban mindig halomban áll a szemét és a mosatlan nem vasal nem föz
Szia!
A kérdésedet elolvasva és ítélkezve, szerintem reménytelen eset a barátnőd, ha róla írsz!!
Ha neki fontosabb, hogy a körme és a haja rendbe legyen, mint a maga körüli és a gyermeke körüli lakás élet amiben élnek ezen sajnos változtatni nem lehet.
A férje vagy a párja akivel együtt nevelik a gyereket nem szól neki, hogy ugyan már takarítson már ki??!!
Mert elsősorban neki kéne hogy a szemét szurja, de lehet, hogy ő is ugyanúgy elnézi, azt, hogy így jó neki.
Jó nálunk sincs az a eget rengető rend, és volt rá példa, hogy 1 napig nem mosogattam, de mindig van egy alap tisztaság ami a gyerek mellett vagy nélkül is kell, egy háztartásban.
Nekem áprilisba születik meg a kistesó, mostanában heti 2-3 napra átviszik a nagyszülők a nagylányt és akkor szoktam nagytakarítást rendezni, megcsinálhatnám a gyerek mellett is, de akkor csak az apró dolgokat a napi rutint szoktam, mert az igazán nagyot azt én sem tudnám egyedül a lányommal megcsinálni.
De a férjem nagyon sokat segít, ha hazajön a munkából foglalkozik a lánnyal addig is tudok tevékenykedni, ha éppen van erőm hozzá.
Üdv egy 20 hónapos kislány anyukája aki 29 hetes kismama is.
Azt hiszem jó oldalt találtál, mert ha ismeretlen embereket kell pocskondiázni, és felettük ítélkezni, akkor arra itt jópár jelentkező van, mint pl az eddigi válaszolók is...
Szerintem a barátnőd biztosan tudatában van,hogy milyen kincs a gyereke, de lehet, hogy egy kicsit összecsaptak a feje felett a hullámok, mi itt mind anyák vagyunk, mégis kivel ne fordult volna még elő, hogy romokban a lakás??? Mi alapján jelentjük ki, hogy az az anyuka aki néha kiszabadul és fordít magára is némi időt, az már nem is értékeli a gyerekét? Abból amit leírtál, én úgy gondolom, hogy nagyon maga alatt lehet, nehezen tud megbírkózni a mindennapi feladatokkal, talán a gyerekével is sokkal nehezebb, mint pl a te gyerekeiddel. Attól mert te vigyáztál rá egy délutánt, még egyáltalán nem biztos, hogy úgy viselkedett ahogy amúgy otthon szokott... lehet az anyjának tényleg egy szabad perce sincs, és most jólesett neki végre elmenni egy fodrászhoz és kikapcsolódnia..
Szerintem ha segíteni akarsz neki, akkor ne cseszegesd még te is, hogy miért nem takarít, hanem beszélgess vele a problémáiról, az érzéseiről, lehet már az is sokat segítene, ha valakinek kiönthetné a lelkét. Ja, és azt semmiképpen ne kérdőjelezd meg, hogy nagy kincsnek tartja-e a gyerekét... nyilván igen!!! De lehet, hogy neki nehezebb, lehet sokkal többet kivesz belőle a gyerek, mint belőled, vagy egyszerűen csak más ember, mást tud tolerálni, mástól borul ki, ettől még biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy szereti azt a gyereket, mint te a tieidet!
Teljesen egyetértek a 15:28-assal. Egyébként szerinted csak az lehet jó anya akinek pedáns rend és ragyogó tisztaság van az otthonában? Nem lehet, hogy pont azért van kosz, és rendetlenség mert éppenséggel a gyerekével foglalkozik?!
Mellesleg a 7 hónapos kislányom mellett nekem sincs túl sok mindenre időm - a vasalással az élen. És szerintem nem is ez a legfontosabb ebben az időszakban.
Szia!
Én voltam a második válaszoló!
Így már más a helyzet, mert akkor érhető, miért beszélt így a gyermekéről és miért teszi ezt a saját környezetével!!
Hát azt a férfit kéne jól segberugni, a barátnődnek, meg rád van szüksége, egy igaz barátra aki ha tud segít neki!!
Nagyon sajnálom ami történt a barátnőddel, de beszélj vele, hogy ne a volt párjával azonosítsa a gyermekét, hanem nézzen fel és legyen büszke, hogy ilyen aranyos a lánya és szeresse tiszta szívből, hisz az ővé!
Jaj nagyon nehéz erre most okosat mondani, és sajnálom, ha elsőre egy kicsit bántó volt amit írtam!
De háztartást vezetni akkor is kell, ha nincs kedvünk, és mondom nálam sincs patika tisztaság, de igyekszem április után 2 gyerek mellett is fent tartani ezt a tisztasági szintet, nem hagyhatjuk el magunkat, hisz nem csinálja meg senki helyettünk!
Üdv egy 20 hónapos kislány anyukája aki 29 hetes kismama is.
jaj egészen elérzékenyültem, hát lehet hasonló helyzetben én is így reagálnék mit az lány.
ha van időd és energiád, beszélgess vele, látod ez a délután is milyen jót tett neki. de ha ez zavar téged, akkor ne csináld kényszerből.
nagyon sajnálom szerencsétlent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!