Egy 7 hónapos babának kb. mennyi zöldség v. gyümölcs tesz ki egy teljes ebédet? Hogyha 10 óraira pl. csak barackot kap az elég neki?
Nem grammra érdekelne, hanem inkább darabra.
Pl. hány szem krumpli, répa, alma, stb.
Az én kisfiam 7,5 hónapos, 9 kiló.
Neki ebédre 1 szem krumpli ugyanannyi zöldséggel + tápszer hígításra kb. 30-50 ml.
Tízóraira 1 egész alma + negyed banán vagy fél barack vagy 1 egész körte + 1-2 db. babakeksz. De ha kihagyom a babkekszet akkor kb. 1,5-2 óra múlva lesz éhes.
Uzsonnára kb. ugyanannyi mint ebédre, mert én a dokink ajánlására uzsira is főzit adok, mert az táplálóbb. De van hogy tejpépet 1 héten 1-2-szer, akkor kb. 120 ml vízzel + 1 alma vagy fél banán + a tejpép por 4 evőkanál.
Nekünk nem lenne elég csak a barack tízóraira, abból meg tudna enni 2-3 db-ot is hogy jól lakjon, de akkor megfájdulna a pocija tőle. Attól függ milyen súlyú a babád és hogy eddig mit evett. Ha most kezdtétek a hozzátáplálást, elég lesz kisebb mennyiség is. Én inkább almával keverném a barackot, nem önmagában adnám.
Az én lányom 8 kg és 8 hónapos, de nem eszik többet, mint 7 hónaposan.
Szóval pl barackból 1-1,5 db + 1 kisebb alma az adagja ( ez kb 160-180 ml, ennyi az üveges bébipapi is)
Répából 2 db+ 3-4 rózsa brokkoli, vagy 2 répa+ 1 közepes krumpli. Mindig arra törekszem, hogy kb 180 ml legyen a végeredmény, mert a lányom annyit simán megeszik.
7700 gr a fiam és 75 cm.
Az a baj, hogy ő addig eszik amíg kapja. Utána meg jön ki belőle a felesleg. Ezért vagyok bizonytalan abban, hogy mennyitől lakik jól.
Tízóraira 1 üveg bébiételt szokott enni, az ebédet 1 hete kezdtük kiváltani krumplival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!