Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez allergia lehet? Babajoghurt...

Ez allergia lehet? Babajoghurtot evett

Figyelt kérdés

Ma kapott a lányom babajoghurtot. (alma-áfonyás)

Ahogy ette az állára csorgott, meg a kis arca is olyan lett és itt pici kiütések jöttek ki. De egy félórán belül el is tűnt. A hasa nem fájt, máshol nem jött ki kiütés és már kapott tegnap is és tegnap előtt is ilyen joghurtot, de akkor nem volt kiütés. Holnap merjem így adni neki :S Még van belőle pár dobozzal. 8,5 hós

2010. febr. 12. 00:20
 1/3 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem az áfonyától lehet. Az is az aprómagvasak közé tartozik, azok pedig allergizálhatnak. Csak másfél éves kortól ajánlják.
2010. febr. 12. 00:44
 2/3 anonim ***** válasza:
66%
Biztos nem allergia.Ha allergiás lenne annak más jelei lennének hasmenés ,haspuffadás, véres széklet ,kiütés szerű foltok a testén vagy kihányná a joghurtot.Sajnos tapasztalatból tudom mert nekem a lányom tejallergiás.Ezek a babajoghurtok úgy vannak elkészítve hogy kornak megfelelően tehát ha az van rá írva hogy 8 hós kortól adható akkor nyugodtan add hiába áfonyás :)
2010. febr. 13. 14:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Igenis lehet ilyen allergia az áfonyától. A lányomnak ekcémás foltjai lettek aprómagvas gyümölcstől, pedig 4 hónapos kortól lehet adni az üvegen lévő címke szerint! Az orvosom mondta, hogy hiába távolítják el gyárilag a magokat, attól még olyan magas a fehérjetartalma, hogy reagálhat rá pl. ekcémával! A tejallergia jelei lehet, hogy azok, amiket az előző válaszoló írt, de nem tudom miért gondolja, hogy kizárólag ezek a tünetek jelentkezhetnek, és hogy csak a tejre lehet érzékeny egy gyümölcsjoghurtnál!
2010. febr. 13. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!