Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudom könnyen levágni...

Hogyan tudom könnyen levágni az 5 hónapos kislányom körmét?

Figyelt kérdés
Mindig elhúzza a kezét és sír. Már próbáltam akkor,mikor alszik,de napközben nem alszik olyan mélyen és mindig felébred.
2008. aug. 22. 23:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyan ez a helyzet csak mi 4 hónaposak vagyunk. Én is álmában vágtam egészen addig amíg egyszer elkapta úgy a kezét, hogy a szeme csukva volt, ezért nem tudtam hogy ő felébredt, és belevágtam egy picit a körme melletti részbe. Ő nem sírt én annál inkább mert vérzett. Persze estére már nyoma sem volt, de azóta egy rettegésben vagyok és iszonyú gyorsan nől a körme. Két-három naponta kell vágjam neki. Szóval én ezt úgy oldottam meg, hogy amikor apa is itthon van, akkor ő kezdi el etetni a kislányunkat (sajnos tápszeres), én meg addig vágom a körmöcskéit. Ilyenkor viszonylag nyugodt helyzetben van és így könnyebb. Egyszerre csak egy ujjacskát fogok és az alkarommal leszorítom gyengéden a karját, így nem tudja hírtelen elrántani. Ha ti anyatejcsisek vagytok, akkor játék közben kell valaki aki eltereli a figyelmét miközben te vágod a körmeit.Remélem tudtam segíteni.
2008. aug. 22. 23:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3 hónapos a lányom, de a körömvágás nálunk is kész harc. Főleg, mert Ő még össze vissza kalimpál.

Én is úgy csinálom mint az előttem író, valaki eteti míg én vágom a körmeit-így sem egyszerű, de fél óra alatt kivitelezhető:)

2008. aug. 22. 23:47
 3/7 anonim ***** válasza:
66%
SZIA! Mi a párommal ketten csináljuk, ő lefogja én pedig gyorsan levágom.Van, mikor ordít, de az egész nem tart tovább 2 percnél.
2008. aug. 23. 09:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 10 hónapos, de még mindig ez a helyzet. Álmában én sem tudom levágni, mert felébred rá. Hát, egy körömvágáshoz nekem kell mindkét kezem és lábam, de tényleg. Gyereket leteszem az ágyra (a nagyra), ölembe ültetve lefogom lábbal a lábait, aztán egyik kézzel fogom a kezét, a másikkal vágom a körmét. Lábkörömnél mégdurvább. Persze ordít közben, mert utálja, ha le van fogva, de mit tudok csinálni? A körmét le kell vágni, akár tetszik, akár nem. Sír, sír, de két perc múlva úgyis elfelejti.
2008. aug. 23. 12:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor nekem szerencsém van!Az első perctől magam csinálom neki,ébren van,és közben lóg a cicin.Most 14 hetes,de ugyan úgy hagyja,mint ezelőtt.Igaz,folyamatosan beszéltem és beszélek hozzá.Sztem ne csináld álmában,mert ha nem szereti és arra ébred,az rossz élményt fog jelenteni neki.Ezt persze csak én gondolom,nem vagyok se orvos,se pszichológus,csak 2 pasi anyukája.
2008. aug. 25. 00:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Mivel a párom sokat dolgozok,így nekem kell valahogy megoldanom egyedül a körömvágást:( Remélem a kislányom egyszer majd hagyja magát:))
2008. aug. 25. 15:46
 7/7 anonim ***** válasza:
én le szoktam rágni neki mert igy nem sértem meg ha esetleg elkapja.de amugy szopizás vagy alvás közben a legjobb,akkor elég nyugis.
2008. aug. 26. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!