Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Zöldes váladék van a köldökcso...

Zöldes váladék van a köldökcsonk alatt? Mivel törölgessem? Lehet baj? A kórházban nem írtak fel alkoholt.

Figyelt kérdés
2010. febr. 11. 12:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
73%

Szólj a védőnőnek azonnal, írasson fel a dokival alkoholt. Azzal jól törölgesd ki és hintőpor, vagy valami rázókeveréket írtak nekünk.

Nehogy elfertőzzön.

Reggel este kell csinálni. Jó alaposan.

2010. febr. 11. 12:48
 2/14 anonim ***** válasza:
73%
Nekem a gyerekorvos adott egy csomó receptet, meg egy listát még szülés előtt, hogy mi mindent kell beszereznem mire hazajövünk, közte volt az alkohol és a hintőpor is. Szerintem a váladék egyáltalán nem baj. Alkoholt talán recept nélkül lehet a patikában venni, már nem emlékszem pontosan, hogy felírta egy papírra, vagy kiírta receptre a doki... De a hintőport, amivel szórni kellett, azt szerintem receptre vettük.
2010. febr. 11. 12:50
 3/14 anonim ***** válasza:
73%

2. vagyok

Nekem úgy mondta a védőnő, hogy minden pelenkázáskor töröljem át, de ez már részletkérdés... :)

2010. febr. 11. 12:51
 4/14 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem menj el vele az egészséges rendelésre, ott megmutatják, hogy hogyan és mivel kezeld, és fel is írják!

Mindenképp mutasd meg, nehogy elfertőződjön.

Jobbulást!

Amúgy nekem is kérnem kellett a korházban a gyerekorvostól, hogy írjon fel mindent, mert az első gyereknél mi is így jártunk, hogy semmit nem írtak fel.

2010. febr. 11. 12:52
 5/14 anonim ***** válasza:
70%
Ez azért felháborító, nem?!!! Mi az, hogy úgy engedik haza a babát, hogy nem írnak neki receptet alkoholra, meg hintőporra?? Ezen kiakadtam, bocs. Nem lesz semmi bajotok remélem!
2010. febr. 11. 12:52
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2010. febr. 11. 12:55
 7/14 anonim ***** válasza:
47%
A babának nincs háziorvosa? Ezt neked kell intézni, általában a házi gyerekorvos írja fel ezeket a dolgokat, sőt a baba megszületése után amikor hazamentek a kórházból, ki kell mennie.
2010. febr. 11. 13:07
 8/14 Vilcsianyuja ***** válasza:
72%
Normálisan a védőnő már a terhesség alatt kérdezget, választottál-e már gyerekorvost. Én utolsó hónapban meg is tettem. Előre szóltak, hogy ha megszültik a baba, telózzak és írnak recepteket, valakit pedig küldjek be érte a rendelőbe. mire hazaértünk a kórházból, már otthon várt a popsikrém, fürdetőkrém, a szaliciles alkohol, a fertőtlenítő hintőpor, a Konakion és a Vigantol. Szóval ez nem a kórház dolga, hanem a gyerekorvosé. Szaliciles alkoholt bármikor vehetsz gyógyszertárban, a tinipattanásokra is sokan ezt használják. Sose árt belőle otthon, én a fülbevalóimat is azzal fertőtlenítem, ha évente kétszer berakom őket. A fertőtlenítő hintőpor is nagyon fontos, míg be nem gyógyul a köldök, azt viszont lehet, hogy csak receptre kapsz. Járt nálad a védőnőd szülés után? Mert nekem ezeket mind elmondta, mi mire való, és meddig kell használni.
2010. febr. 11. 13:13
 9/14 anonim ***** válasza:
47%

Menj el egy gyógyszertára!Alkoholt recept nélkül is adnak.Vegyél még hintőport is hozzá (ha még nincs), ami kefejezetten köldökre való.Minden fürdésnél alkohol, utána hintőpor.Ha teheted, hívd fel a védőnőd, hogy mutassa meg (azonnal), hogyan kell tisztítani.Vagy hívj el egy ismerős anyukát.

Felháborító, hogy erről nem tájékoztatott eddig a védőnő.És hogy a kórházban sem mutatták meg!Amúgy nálunk is ez van.Semmi haszna a mi védőnőnknek sem.

Nem is ment ki hozzátok?

2010. febr. 11. 13:50
 10/14 anonim ***** válasza:
47%

Az alkohol recept nélkül is kapható. Nekünk aznap ment el a párom recept nélkül a gyógyszertárba mikor hazajöttünk a babával

Gabi finom púder+cinkoxid hintőport tudott hozni, amit LEHET a köldökcsonkra használni a cink oxid miatt, fertőtlenít.

Sőt a popikrém is recept nélkül kiváltható.

Én minden pelenkacsere alkalmával egy vattakoronggal és egy fültisztító pálcikával(azzal óvatosan alá lehet nyúlni) áttöröltem, bő alkohollal, majd a hintőpor.

Ne aggódj nem fáj nekik, de baromira hideg nekik az alkohol azért sírnak. Sőt tud gyomorforgató is lenni az összetapadt hintőpor, nagylevegő, gyors törlés, és egy hét múlva nem lesz már mit kenegetni, gyorsan leszárad.

(ha tudod, hajsd vissza a pelust, és levegőztesd pár percig, esetleg mozgasd meg óvatosan pelus nélkül a lábikókat, addig meg szellőzik)

2010. febr. 11. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!