10 hónapos babának milyen az étrendje egy nap nálatok? Akinek már nem szopizik a babája hányszor kap tápszert 1 nap?
Az enyém csak reggel és este kaptápszert, 240ml/evés.
Tízórai általában kefír+kifli, vagy joghurt+meggy+kifli, puffasztott rizs+joghurt+banán stb.
Ebédre azt kapja, amit főzök magunknak, tegnap pl. rakott tészta volt, ma kakukkfüves sütőben sült csicsóka és fokhagymás hús és cékla. (Neki minden kevesebb fűszerrel, kevesebb sóval)
Uzsonna pedig általában valami gyümölcsös, vagy tojáskrém, vagy májból krém, kiflivel (ha a tízórai nem kiflis volt), körözött stb. de tegnap pl. almakompót volt és hipp keksz csak. Ma szerintem bundáskenyér lesz tojássárgájából.
Első vagyok, mi viszonylag hamar elkezdtük. Nem is tudom, 7-8 hónap körül. Állandóan az én ételemből kért, aztán persze nem tudta lenyelni, de már kiöklendezte és kiköpte, nem nekem kellett kikaparni a szájából. Onnantól kezdtem el darabosabban adni. Olyanokat, amiket szét tud nyomkodni, de nem szárazak. Arra emlékszem, hogy a rizst nagyon sokáig kiköpte, a kiflit, répát, krumplit rég megnyammogta, de a rizs jött vissza. A borsó is, azt is csak úgy eszi meg, hogy híg főzelékben, köretben, magában nem nyeli le.
A kefírbe áztatott kenyér volt talán az elsők között és a negyedelt cseresznye, túróval, banánpürével. A túró is ilyen első darabos volt kikeverve joghurttal és gabonapéppel. Két alsó foga volt csak, amikor elkezdtük, most jön alul kettő és felül 3 egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!