Gyereketeknek milyen supinált szandija vagy cipője van?
4 hós a kislányom és ma voltunk orvosnál aki ránézett a lábára és szerinte nagyon befelé fordul a bokájától a lába (2 hónapja az ortopédus azt mondta hogy nincs semmi baj), elküldött minket magán orvoshoz, még időpontot kell kérnem, és azt mondta a doktornő hogy majd supinált szandált kell venni a kislányomnak.
Milyet? Melyik a jó? Melyik ami még jó és olcsóbb is? Használtan szabad ilyet venni?
Használtat semmiképp ne vegyél!!!!!
Nem olyan drágák, nekünk szerencsére nem volt szükségünk rá, de anno én is nézegettem őket, olyan 6-8 körül már voltak.
Még csak 4 hónapos a kicsi. Ebben a korban nekem rendkívül furcsa, hogy ő ezt így meg tudja állapítani. 3 gyerekem van, rendszeresen járunk az ortopéd orvoshoz kontrollra, de a cipő típusáról a mi orvosunk addig nem mond semmit, amíg nem jár önállóan a baba.
Egyébként nem jó használtan venni ilyen cipőt, viszont velem is előfordult, hogy túl korán vettem meg az első kiscipőt, és csak babakocsiban tologattuk. Mire járt volna az utcán is, kinőtte. tehát azért ki lehet fogni szinte új darabokat, amik még nincsenek kitaposva.
Nekünk a Szamos, a Supi+, és a Memo márkák váltak be.
A szupinált cipőnek/szandálnak az a lényege hogy amikor már jár a gyerek, akkor kiegyensúlyozza a bokadőlést. Egy 4 hónapos gyereknek nem igazán értem hogy minek, hiszen még nem is áll, nemohogy menjen! Ráadásul amíg nem áll fel a gyerek, addig honnan látja hogy befelé dől a bokája járás közben? Elég fura ez az orvos...
Mi különben szamos szandált vettünk, és a cipőjében supináló talpbetét van.
A bokájától lefelé a lábrésze befelé fordul, szóval az egész lábfeje befelé fordul, ilyen neki születése óta, valószínüleg így helyezkedett el a hasamban is, ezért maradt így neki.
Én sem értem amúgy, hogy mi értelme lesz annak a kis szandinak hisz még állni sem tud... de ezt mondta az orvosunk.
Előző vagyok, így néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!