Aggódom, hogy túl sok egészségtelent eszik. Tudtok egészséges ételekhez tippet?
Reggelire kap virslit, kenyeret sonkával, sajttal. + Danonino
10 óraira gyümölcsöt darált keksszel
Ebédre főzelék hússal
Uzsira vmi péksüti
Vacsora tejbegríz, vagy krumplipüré sonkával
+ napi 2szer tápszer
Nem sok ebben az étrendben a szénhidrát, cukor??? (péksüti, danonino, tejbegríz...)
"mert a bolti péksüteményben túl sok oda nem illő dolog van"
És milyen oda nem illő anyag van a lisztből készült kelesztett vízes zsemlében, és a tejes kifliben?
Az utolsónak:pl olyan lazító adalékok,amitől a bolti zsömle 80%-a levegő.:)Nehogy félreérts,nem akarok én senkit lebeszélni a vásárlásról,csak én évek óta otthon sütök mindent,nem bonyolult dolog,és egészségesebb-sőt finomabb-az egész családnak.
Kérdezőnek:a kukoricadarát pont úgy kell használni mint a búzadarát,általában negyed kilós zacskóban kapható,nem drága.És szép sárga színe van.:)
Én egy 11 hós gyereknél a délutáni péksütit inkább gyümölcsökre cserélném.
A reggeli kenyér is lehet egészségesebb, ha rozsos, korpás vagy graham.
A virsli sem a legegészségesebb kaja, tele van tartósítóval.
A túrót is berakhatod már valamelyik étkezésbe, hiszen a sajt és joghurt mellé már az is mehet.
A 4. hozzászólónak írnám le, hogy a bolti péksüti nagyon sok adalékanyagot tartalmaz....
1 kg kész termékben kb fél kiló a liszt, a többi víz, TEJPOR (valljuk be, az nem tej), állományjavító, stb.
Ha ettél már otthon sütött kenyeret vagy kiflit akkor láthatod és érezheted a különbséget!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!