Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » "Túl önálló" és ez gond?

"Túl önálló" és ez gond?

Figyelt kérdés

A lányomnak kb 5 hónaposan odaadtam 1-es lyukú cumisüveget vízzel megtöltve, hogy igyon, illetve hagytam játszani vele. Néhány hétig néha magára is csepegtetett, szétrázta, stb, de idővel rájött a trükkre és most már önkiszolgáló üzemmódban iszik.

Elérhető közelségben van egész nap a cumisüveg, amikor szomjas, akkor odakúszik érte (már 8 hónapos) és iszik, aztán félredobja.

A múltkor egy vendég ezt látta és szörnyülködött egy sort, hogy még kisbaba, nekem kellene tartanom a cumisüveget és itatni, nem arra "kényszeríteni"(??), hogy egyedül oldja meg.

Komolyan, ez gond?

2015. jan. 28. 08:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Dehogy gond, örülj neki, hogy már ilyen ügyes a manó.
2015. jan. 28. 08:14
 2/8 anonim ***** válasza:

Dehogyis, ez tök jó.

Az én lányom is egyedül iszik (7 hónapos), igaz neki még oda kell adni a cumisüveget, de egyedül fogja és iszik. Miért lenne ez baj, nincs semmire kényszerítve a gyerek.

2015. jan. 28. 08:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen kis önkiszolgáló a fiam, és én is kaptam hideget meleget ezért, de pont egy olyan valakitől aki a 4 éves gyerekét még eteti mert nem eszik egyedül...
2015. jan. 28. 08:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem gond, ez nagyon jó. Nem kell foglalkozni, hogy másik mit gondolnak. A te gyereked, aki ezt játéknak fogja fel.
2015. jan. 28. 08:51
 5/8 anonim ***** válasza:
Dehogy gond, ez a normális. Fiam is ugyan így csinálta.
2015. jan. 28. 09:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Enyém 6 hónapos kora óta a tápszert is egyedül eszi meg, mikor végzett elhajítja az üveget. Nem is engedte/ engedi h fogjuk neki. Most 11 hós, reggel este még iszik. Minden szilárd étel után is egyedül iszik. Sztem ebbe nincs semmi rossz.
2015. jan. 28. 10:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Nevetségesek tudnak lenni az emberek,kisfiamnál 8 hónapos korától bent volt az itató az ágya sarkában,ha éjjel felkelt ivott és visszaaludt.Manapság imádják a szülők tehetetlen újszülöttként kezelni már nagyobb babáikat sőt akár 2-3 éves kisgyermekeiket.

Jól csinálod kedves kérdező, hidd el sokkal jobb a te babádnak,mint annak akinek az anyja még a cumisüveget sem adja a kezébe nehogy véletlen megtanulja egyedül használni.

2015. jan. 28. 12:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, szerintem nagyon komoly gond, amikor vendégségbe megy valaki, és kritizálja az anyukát.

Az én sógornőm pl. önjelölt szoptatási tanácsadó, és a falra mászom tőle.

A kislányodhoz viszont gratulálok! :)

2015. jan. 28. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!