"Túl önálló" és ez gond?
A lányomnak kb 5 hónaposan odaadtam 1-es lyukú cumisüveget vízzel megtöltve, hogy igyon, illetve hagytam játszani vele. Néhány hétig néha magára is csepegtetett, szétrázta, stb, de idővel rájött a trükkre és most már önkiszolgáló üzemmódban iszik.
Elérhető közelségben van egész nap a cumisüveg, amikor szomjas, akkor odakúszik érte (már 8 hónapos) és iszik, aztán félredobja.
A múltkor egy vendég ezt látta és szörnyülködött egy sort, hogy még kisbaba, nekem kellene tartanom a cumisüveget és itatni, nem arra "kényszeríteni"(??), hogy egyedül oldja meg.
Komolyan, ez gond?
Dehogyis, ez tök jó.
Az én lányom is egyedül iszik (7 hónapos), igaz neki még oda kell adni a cumisüveget, de egyedül fogja és iszik. Miért lenne ez baj, nincs semmire kényszerítve a gyerek.
Nevetségesek tudnak lenni az emberek,kisfiamnál 8 hónapos korától bent volt az itató az ágya sarkában,ha éjjel felkelt ivott és visszaaludt.Manapság imádják a szülők tehetetlen újszülöttként kezelni már nagyobb babáikat sőt akár 2-3 éves kisgyermekeiket.
Jól csinálod kedves kérdező, hidd el sokkal jobb a te babádnak,mint annak akinek az anyja még a cumisüveget sem adja a kezébe nehogy véletlen megtanulja egyedül használni.
Igen, szerintem nagyon komoly gond, amikor vendégségbe megy valaki, és kritizálja az anyukát.
Az én sógornőm pl. önjelölt szoptatási tanácsadó, és a falra mászom tőle.
A kislányodhoz viszont gratulálok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!