Milyen nasit, desszertet lehet adni egy 8 hónapos tejérzékeny babának?
Szia!
Az én lányom is tejallergiás. Ő 10hónapos.
Én vettem neki tejpépet. Milupa Ha. Nagyon szereti.Illetve vettem a DM-es Babylove gabonapépet. Az nem tartalmaz tejet. Azt gyümölcspürével szoktam keverni. Tejbegrízt is adhatsz neki, de vízzel elkészítve. Szokott rágcsálni babapiskótát is. Van egy könyv, a címe: csecsemők szakácskönyve, Devics Józsefné írta
Rengeteg jó dolog van benne. Én abból főzök neki
Egyébként pudingot is ehet, ha nem tejből és pudingporból csinálod. Itt egy recept. Ezt már a Te babád is eheti.
1 csapott mokkáskanál kakaópor
1mokkáskanál cukor
8-10 púpozott evőkanál MIlupa vaniliás Ha pép
120ml víz
A cukrot és a kakaóport simára kell keverni a vízzel, majd a Milupa pépet hozzáadni. Állni hagyjuk 15-20percre és kész.
Ebbe lehet akár gyümölcsöket is tenni. Lányom nagyon szereti.
Első voltam
Az én kisfiam is 8,5 hónapos és tejérzékeny.
Pepti Plus 2 tápszert eszik reggel és este. Tápszerből néha szoktam neki "tejberizst" csinálni. A Humana pépek is jók, van tejmentes almapép és tejmentes grízpép( ezek most akciósak a Bookline-nál). A grízpéphez keverek neki mindig valami gyümölcsöt. Imádja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!