Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Annyira megijedtem, félek,...

Annyira megijedtem, félek, aggódok, kérlek nyugtassatok meg, hogy nem lesz szellemi fogyatékos? (bőv lent)

Figyelt kérdés
10 hós a fiam. Ma kezdte el, hogy ül valahol, összeszorítja ökölbe a kezeit, olyan fejet vág, hogy vicsorog, összeszűkíti a szemeit és elkezd remegni az egézs teste, a feje is. Nem tudom, ezt direkt csinálja, vagy "magától jön". Teljesen egészséges baba, de annyira de annyira félek, hogy már a sírás szélén állok, hogy nem lesz-e szellemi fogyatékos..Kérlek nyugtassatok meg, vagy ez mitől van? Teljesen végem van, annyira félek :'(
2015. jan. 23. 19:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Az én babám is csinálja, voltunk neurológián is minket 1 hétig a klinikán is bent tartottak, mert hiába mondtam el mit csinál, hiába írtam körül látatlanba nem tudtak semmit mondani. Hagy ne mondjam 1 hétig bent voltunk és mindig akkor produkálta mikor senki nem volt bent. Ha felvettem egyből abbahagyta így ki se tudtam vinni és ezek a megfeszülései csak pár mp-ig tartottak/tartanak. Mi is azt hittük epilepszia, de szerencsére nem. A doki (lekameráztuk mi is végül) annyit mondott a doki hogy valmit akar csak még nem tudja és ez frusztráélja (ez lehet felülés, kúszás, beszéd stbstb), valamint a kaka miatt is lehet. Attól, hogy nem volt a pelusba semmi még erőlködhetett csak nem jött ki neki. És ami a legdurvább...ha nem Ranscburg bácsi írja el se hiszem.... "Kicsi lánya minden kétséget kizáróan maszturbál, amiben nincsen semmi rendellenes. A hasonló korú fiú-babáknál az ilyesmit könnyebb azonosítani – hiszen a kezükkel megtalálják a nemi szervüket – a kislányok azonban rendszerint olyan módon csinálják, ahogy azt levelében megírta. Például autóban, bébi-ülésen tapasztalhatunk ilyesmit, a heveder nyomásának hatására, de természetesen nemcsak ott, és nemcsak akkor. Sokat nem kell tennie, mindez nem hagy nyomot a gyerekben. Annyit talán érdemes, hogy gondoskodik a változatos környezetről. Tegyen érdekes játékokat köré (ne adja a kezébe!), amelyek odafordulásra késztetik, hiszen az ilyen korú baba – ha nem akar – már nem fekszik a hátán, könnyedén az oldalára vagy a hasára fordul. Azt hiszem, a hordozókendő is azért segít, mert azzal, hogy jön-megy a lakásban, a testén lévő gyerek is érdekes külvilági ingerekkel találkozik, eszébe sem jut, hogy az örömet a saját testén keresse. Ne aggódjék, kicsi lánya mászni fog akkor is, ha mostanában egy kicsit többet használja a kendőt." [link]
2015. jan. 25. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!