Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hetes babám nem fogadja el...

7 hetes babám nem fogadja el a cicit, csak a cumisüveget. Mit tehetnék, hogy visszaszokjon?

Figyelt kérdés
Tejem van elég.Szépen szopizott mindig.3-szor hagytam a páromra pár órára,akkor 1 etetés esett bele.Ezután még ugyanúgy szopizptt.Viszont hetente egyszer kénytelen vagyok napközben a nagyszülőkre hagyni mostantól.Pontosabban 6 hetes kora óta.Idáig ez kétszer volt.Első nap után egész héten lesírta magát a ciciről,de idővel azért még evett belőle,csak sokat ordított közben.Tegnap volt a második nap,hogy a nagyival volt.Amikor hazaértem még elfogadta a cicit,evett szépen.Akkor tele volt,bár szívtam le napközben.Az éjjeli ébredéstől viszont nem kell neki.Rábukik,szívja picit,majd üvölt.Fél óra után feladtam és üvegből kapott anyatejet.Nagyon éhes volt.Egésznap ezt játszottuk!Hiába próbálom szoptatni,csak üvölt vörös fejjel.Ha feladom,akkor üvegből sokat eszik és elalszik.Mit tegyek.Ezután is muszály mennem heti 1 alkalommal,így akkor muszály lesz cumiznia.No meg addig is ő győz,hisz egy idő után feladom és megkapja üvegből.A fagyasztóból a készlet hamar elfogy,annyit viszont nem tudok lefejni,amennyit ő ki szokott szívni.Ha nem fogadja el továbbra sem,akkor a héten már tápszerre is kényszerülünk,mert kifogy a készlet.
2008. aug. 20. 22:36
 1/5 anonim ***** válasza:
talán kipróbálhatsz egy tommee tippee-s cumisüveget a hozzávaló cumival..olyan a kialakítása, mint a cicié, az segíthet.
2008. aug. 20. 22:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
szia, nekem azt ajanlottak, ilyen esetben uveg helyett kiskanallal megetetni, arra meg nem szokik ra. De tudom, eleg babra munka lenne, szoval en sem probaltam ki. Hasonlo gondom nekem is volt, aztan probaltam mas helyzetben szoptatni mint addig: fekve bevallt, aztan fokozatosan ujra ulve is...Sok turelem kellett hozza, kívánom neked is:)
2008. aug. 20. 23:18
 3/5 anonim ***** válasza:

türelemmel, meg lehet itetni pohárból és akkor nem szokja meg hogy az üvegből jó "cicizni". azért választja ezt ,mert a cumisüvegből könnyen,hamar jóllakik, mivel nem kell a tejciért dolgoznia, mint a cicin.

a pohár,azért jobb mert nem olyan illuzió mint a cumisüveg.nekünk bevált, én 3 hétig jártam hetente tbbször vizsgákra. a mai napig csak szopizunk!:)

ha otthon marad a baba valakivel, akkor mielőtt elmész időzits ugy hogy meg tudd szoptatni, és utána legyen időd kifejni a másik cicit, azt rakd be a hűttőbe, és akkor nem kell az aranytartalékhoz nyulni én is igy csináltam.

2008. aug. 21. 05:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi csajok!Azt hiszem kevés neki a tej.Az éjjel 7 óra alvás után volt elég,akkor szépen evett.Reggel is eltelt 4 óra és volt elég,akkor is simán ment minden.Azóta viszont Szinte félóránként rakom cicire,mert mindig éhes marad.Nyügös és úgy sír,mint aki éhes maradt.Szívja ő egy ideig,de alig jön.Most feladtam,kapott üvegből,mert már tényleg hiába szívta.Először 60 ml-nél bealudt,majd egy óra múlva cici után ismét 30 ml ment üvegből.Iszok szopis teát,meg a főzeléket is jó köményesre csináltam,mégsem elég.Pedig fejtem amikor nem volt velem.Lehet többet esnne mint eddig,vagy nekem kevesebb a tejem valamiért.Azért azt a cumit is kipróbálom.Addig meg bízom benne,hogy termelek neki eleget újra!
2008. aug. 21. 15:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia, masodik valaszado vagyok. Ha ugy gondolod, keves a tej, lehet csak atmeneti, ebben a korban megnohet a kicsik etvagya. Ha minel tobbszor van szoptatva, esetleg lefejve a tej, serkenti a termeleset. Sok sikert!
2008. aug. 21. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!