Baj, ha már nem szoptatom tovább öt hónapos babámat?
Szia!
Én 22 kilót híztam.Igaz,h sok lement már,de szerintem olyan 8 körül még van rajtam.Könnyebben megfájdulnak a sporttól amúgy sem jóállapotban lévő térdeim,visszeres a lábam.Viszont a szoptatásnagyon fontos,mert a szervezeted leolvasztja rólad a kilókat,ha egy normál étrendre vagy állva.Mellette lehet tornázni is.Tudom milyen érzés bálnaként élni,de én inkább a bálna létet választottam.
Szerintem nagyon jó hogy eddig volt tejcsid, az én babóm nem tudta kiszopni, fejnem kellett, és így másfél hét után elapadt a tejcsim. Tápszeres a babóm és gyönyörűen fejlődik, semmi baja, én is tápszeres voltam (mert anyukám tejét elapasztották tejlázat kapott stb...). A lényeg, hogy ne emészd magad! És ne hallgas azokra akik azt mondják hogy magaddal ne foglalkozz. Igenis foglalkozz magaddal is. Én is sokat híztam bár rólam lement két hét alatt és már csak az a pár kiló van rajtam amit a várandósság előtt felszedtem, de tudom milyen rosszul érzi magát ilyen nagy súlyfelesleggel az ember. Fulladás, fájdalmak stb... Csodálokozom, hogy szoptattál eddig és mégsem ment le rólad mert elvileg a szoptatástól mennek le a kilók, de lehet hogy sajnos te ilyen típus vagy. Erről nem tehetsz. A babód gondolom lassan úgyis megkezdi az átvezetést a táplálkozásban, úgyhogy ne görcsölj, mert az én tejem 1 nap alatt apadt el! Van ilyen sajnos. Azt tanácsolom hogy nézess vérképet magadnál, cukor, koleszterin stb... keress egy jó dietetikust és kezdjél el mozogni, vagy nagyobb sétákat tenni. A kisbabádnak egészséges édesanyára van szüksége, aki fitt és jókedvű. De nem tudsz kiegyensúlyozott lenni, ha rosszul érzed magadat a súlyfelesleg miatt. Tehát amíg tart a tejcsi addig az utólsó cseppig is adjad a kicsikédnek, és mielőbb kezdjél el diétázni. Mindehhez sok sikert és gyors fogyást kívánok!
A lelkifurdalást pedig mielőbb űzd ki magadból mert a babucid nagyon megérzi ha kedvetlen vagy! Fogd fel úgy hogy az ő érdeke is az ha minél előbb lefaragsz a súlyodból, de vigyázz az egészségedre, és mértékkel csinálj mindent, nehogy bajod legyen a drasztikus fogyózástól! 4 hónapos kislány anyukája.
Ha sajna fogy a tejed, akkor miért furdal a lelkiismeret? SEmmi baj, csodálatos, hogy idáig is tudtál szoptatni.
Első szavaidnál én sem ezt írtam vona, hanem hogy ne a súlyoddal törődj, de aztán az egészséged is fontos, és hogy a tejcsi is egyre kevesebb, normális, hogy véget szeretnél vetni ennek a procedúrának.
Kívánom, minden legyen rendben, gyerkődöc nőjőn szépen, te meg tényleg keress egy szakembert, aki segít a fogyásban. CSak fokozatosan, ne akarj egyszerre sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!