Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek kell az antibiotik...

Szerintetek kell az antibiotikum ha lázas és piros a torka?

Figyelt kérdés
Ma voltunk orvosnál sajnos nem rendelt az orvosunk így a másik dokihoz kellett menni akit sokan szidnak írt ki antibiotikumot de nem tudom hogy beadjam e?
2015. jan. 20. 18:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
ha szerinted okosabb vagy, mint egy orvos, minek vitted el? a láz és piros torok nem csak egy dolgot jelenthet, én semmiképpen nem tennék az orvos ellen, vagy ha mégis, másnap jelentkeznék is az orvosi karra.
2015. jan. 20. 20:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Jaj. Szerintem meg felelőtlenség vakon megbízni az orvosban. Ugyanugy van kutyaütő orvos mint ahogy ügyvéd, építész, stb. Ne foglalkozz velük kérdező, ha nem javul az állapota nyugodtan váltsd ki a gyógyszert és kezd el adni. Ha ő maga mondta hogy vírus akkor nem kell antibiotikum, az a bakteriális eredetű megbetegedésekre hat. Vírusra nem. Azért mondják a három napot mert a felülfertözödés bakteriális eredetű. Ez tény. Nem kell Mindenre antibiotikumot kapkodni, mert nem lesz immunrendszere a gyereknek.
2015. jan. 20. 20:36
 13/20 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem vagyok felelőtlen.Meg van a recept természetesen ha nem javul kiváltom és adom is neki oda.Egyébként egyáltalán nem tűnik betegnek tök jó kedvű rendesen eszik és reggel óta láztalan.Nem veszélyeztetném a saját gyerekem egészségét tudom hogy az orvosunk Ennyire tuti nem írna ki antibiotikumot inkább vissza rendelne pár nap múlva ujjabb vizsgálatra és ha muszáj akkor írná ki.
2015. jan. 20. 21:07
 14/20 anonim ***** válasza:
Én beadnám. Nálunk is előfordul, hogy az orvosunk, (aki egyébként nagyon ritkán ír fel antibiotikumot)belenéz a gyerek szájába, és írja is. Szerintem ő azért jobban meg tudja ítélni, hogy éppen mire van szükség. Egyébként nem csak vírusok okozhatják a torokgyulladást (a vírusos torokgyulladás mellé köhögés, orrfolyás is "jár"). Nagyrészt Steptococcus okozza a megbetegedést, ami baktérium. Én nem bírálnám felül az orvost, még ha nem is bízom benne. Azért egy antibiotikumkúrától még nem lesz maradandó károsodása, viszont ha nem adod be és rosszabbul lesz, akkor nehezebben gyógyul meg.
2015. jan. 20. 21:22
 15/20 anonim ***** válasza:

Szerintem meg jól teszed, hogy még vársz. Ez nem felelőtlenség, hisz ha mégis szükséges, beadod.

Az a baj, hogy szerintem a háziorvosok, legyen az felnőtt vagy gyerek orvos előszeretettel nyúlnak az antibiotikumhoz, sok esetben feleslegesen. Én már jártam úgy, hogy vírusos fertőzésre beszedetett velem 2 doboz antibiotikumot. Én nagyon meggondolom, hogy mikor szükséges feltétlenül, nem baj, ha kicsit dolgozik az immunrendszer is. Mert igaz, ha nem vírusról van szó, akkor marha hamar rendbe jön tőle az ember, csak az a baj, hogy úgy vettem észre, hogy utána sokkal sűrűbben betegszik meg újra, mintha meggyengülne az immunrendszere. A kisfiam lassan 5 éves, eddig összesen azt hiszem 2-szer kapott, és mind a 2 kúra után feltűnően többször "göthösödött", mint előtte. Szépen ki lehet kúrálni antibiotikum nélkül is, én csak komolyabb megbetegedés esetén váltottam ki, és nem látom hátrányát.

2015. jan. 20. 22:47
 16/20 anonim ***** válasza:
Első vagyok bem tudom mi lepontozni való volt abban amit írtam de egèszségedre. Vicc
2015. jan. 20. 23:08
 17/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi újság?
2015. jan. 22. 10:19
 18/20 A kérdező kommentje:
Egyelőre semmi baja kislányomnak,láza se volt már.Most meg én lettem beteg remélem nem kapja el.
2015. jan. 22. 11:45
 19/20 anonim ***** válasza:
:D. Nálunk is így volt. Én kaptam el tőle. Ő egy napig volt lázas én egy hétig szenvedtem :D. De nem kapta el tőlem. Kitartás!
2015. jan. 22. 12:58
 20/20 A kérdező kommentje:
Hát remélem nem ragasztom rá.próbálok vigyázni meg nem puszilgatom.
2015. jan. 22. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!