Szerintetek kell az antibiotikum ha lázas és piros a torka?
Szerintem meg jól teszed, hogy még vársz. Ez nem felelőtlenség, hisz ha mégis szükséges, beadod.
Az a baj, hogy szerintem a háziorvosok, legyen az felnőtt vagy gyerek orvos előszeretettel nyúlnak az antibiotikumhoz, sok esetben feleslegesen. Én már jártam úgy, hogy vírusos fertőzésre beszedetett velem 2 doboz antibiotikumot. Én nagyon meggondolom, hogy mikor szükséges feltétlenül, nem baj, ha kicsit dolgozik az immunrendszer is. Mert igaz, ha nem vírusról van szó, akkor marha hamar rendbe jön tőle az ember, csak az a baj, hogy úgy vettem észre, hogy utána sokkal sűrűbben betegszik meg újra, mintha meggyengülne az immunrendszere. A kisfiam lassan 5 éves, eddig összesen azt hiszem 2-szer kapott, és mind a 2 kúra után feltűnően többször "göthösödött", mint előtte. Szépen ki lehet kúrálni antibiotikum nélkül is, én csak komolyabb megbetegedés esetén váltottam ki, és nem látom hátrányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!