Mit csináltok otthon 2 kisgyerekkel?
"Szoktunk mesét nézni, énekelni, sétálni is szoktunk, de most vagyunk a megfázásos időszakban, nem szeretném kivinni őket."
Ez nem indokolja, hogy ne vidd ki őket a friss levegőre! Sőt! Sokkal erősebbek lesznek, ha hozzá vannak szoktatva a hidegben lévő sétához. Láz nélküli taknyosság esetén én biztosan nem tartanám bezárva a gyereket, nem is tartottam őket soha. Kivéve ha nyirkos, párás az idő.
Ilyenkor elővettük az otthoni mozgásos játékokat. Pl kikában, ikeában lehet kapni mászó alagutat, sportboltban, hervisben van nagyméretű gumilabda, amin ugráltatni lehet őket, imádják és jót is tesz. Ugráltatás közben mindig mondókáztam nekik ritmusra. Ha ketten vagytok anyuddal, akkor pokrócot elő, gyerkőcök ráfekszenek, ti pedig hintáztatjátok őket, mondókára, énekre. Lehet labdád gurigatni, gördeszkára ráültetni, és úgy, hogy maga hajtsa magát játékokat fölszedetni vele a földről. Gördeszkára ráfektetni és elgurítani anyudnak, ő meg vissza, mindezt mondókára. Ezek TSMT feladat sorok, de imádják a gyerekek.
Ki kell mozdulni! Ha csak fél órára is.
Olvass bele Deákné Bancsó Katalin: Anya, taníts engem! c. könyvébe. Nagyon jó ötletek vannak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!