Féloldalas kúszás előfordult valakinél?
Úgy tudom, hogy mászás VAGY kúszás kell, hogy meglegyen. Pont a váltott végtagos mozgás a lényeg benne.
Eddig nem vettem észre, ma tűnt fel, hogy bal alkarral tolja magát előre, a jobb kezével pedig folyamatosan a kívánt tárgy irányába nyúl.
Emiatt balra húz, így időnként megáll, egy helyben irányba forgatja magát, aztán folytatja.
Nálunk is ez volt, azt mondták, segitsem majd megtanulni mászni, mert azt nem lehet féloldalasan. Amikor már fel tudott magától állni négykézlábra, akkor ha kúszni akart valamiért, sokszor feltoltam alá a lábait, hogy mászni próbáljon inkább :)
7,5 hónap körül kezdett mászni, telsejes normálisan és sokáig, 13 hónaposan járt stabilan.
7,5 hónapos most, attól nem tartok, hogy mozgásfejlődésben meg lenne csúszva. Csak a kivitelezése nem tetszik.
De akkor elviszem majd neurológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!