5 és fél hós babámnak az etetését jól csinálom rutinos anyukák?
Reggelire most kezdtük (eddig 170-200 tápszer volt) tejpéppel 160 ml víz+5 kanál tejpép kb. 9h-kor eszik 9:20-ig, és elalszik, de félálomba még megivott kb.60 ml tápszert.
12:30h-kor krumpli+répa+alma (vagy más felállásban vegyesen zölség+gyümi)
14:30-15h körül megéhezik akkor 170-200 ml tápszer
18h-kor 170-200 ml tápszer
21h-kor 200 ml tápszer
3:30h-kor 170-200 ml tápszer
Szerintetek jól csinálom? 4 hósan kezdtük a hozzátápit.
3800g-al született, most kb.8 kg.
Huh, nekem egy kicsit "tömés" jellegű az étrend. (az én lányom 3870 grammal született, most 11 hónapos és 8200 gramm) Szerintem a tejpép helyett inkább gyümölcsöt adj neki, alma, banán, szilva, sütőtök, őszibarck, sárgabarcak, stb. én reggel ébredéskor tápszert adnék neki, délelőtt a gyümölcs, tápszert nem adnék, délben a főzelék oké, délután és este tápszer. Éjszaka nem adnék neki tápszert. A délutáni evés lenne a következő, amit "kiváltanék" szintén gyümölccsel, vagy tejpéppel. Az én lányom nagyon szerette a gabonás gyümölcspüréket, rizses gyümölcsöket, vegyesen kapott saját készítésű kaját és boltit.
Leírom, hogy az én lányom mikor eszik: fél hét szopi, fél kilen-kilenc gyümölcs, délben fél egykor ebéd, négykor uzsonna, hét, fél nyolc szopi.
Szerintem beszélj a védőnővel is, de én laikusként úgy gondolom, hogy sok ez a mennyiség.
Szia!Szerintem igen,bár én nem vagyok rutinos anyuka de nekünk is hasonló az étrend annyi különbséggel,hogy az én kisfiam szopik+130-160ml tápszer,ja és én is adok tejpépet neki meg uzsira meg valami zöldség vagy gyümölcs/persze pépesen :) /
3950gr-mal született most 8.5 kg! mikor született?
Először mi is napi egyszeri ételt vezetünk be majd váltottunk:
Reggeli tápszer
Tízórai vegyesen (kevés zöldség v. gyümölcs + kevés tápszer)
Ebéd zöldség gyümölcs
Uzsonna vegyesen
Vacsora tápszer és ha hajnalban felébred tápszer
Aztán fokozatosan átálltunk erre:
Reggeli vegyesen
Tízórai gyümölcs babapiskota vagy keksz reszelve
Ebéd pici húsi zöldséggel főzelékkel
Tízórai gyümölcs és joghurt
Vacsora vegyesen (tejbedara de a tej felforralva és vízzel higitva!)
A mennyiség váltózó, te látod csak hogy mennyire éhes és garantált recept nincsen.
Aug.20-án született.
Amúgy meg 11 hós kislány és egy 5 és fél hós kisfiú étkezését összehasonlítani (ne bántódj meg) butaság.:)
11.54-es vagyok
az én kisfiam is akkor született:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!