Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 és fél hós babámnak az...

5 és fél hós babámnak az etetését jól csinálom rutinos anyukák?

Figyelt kérdés

Reggelire most kezdtük (eddig 170-200 tápszer volt) tejpéppel 160 ml víz+5 kanál tejpép kb. 9h-kor eszik 9:20-ig, és elalszik, de félálomba még megivott kb.60 ml tápszert.

12:30h-kor krumpli+répa+alma (vagy más felállásban vegyesen zölség+gyümi)

14:30-15h körül megéhezik akkor 170-200 ml tápszer

18h-kor 170-200 ml tápszer

21h-kor 200 ml tápszer

3:30h-kor 170-200 ml tápszer

Szerintetek jól csinálom? 4 hósan kezdtük a hozzátápit.

3800g-al született, most kb.8 kg.

2010. febr. 5. 10:46
 1/10 anonim ***** válasza:

Huh, nekem egy kicsit "tömés" jellegű az étrend. (az én lányom 3870 grammal született, most 11 hónapos és 8200 gramm) Szerintem a tejpép helyett inkább gyümölcsöt adj neki, alma, banán, szilva, sütőtök, őszibarck, sárgabarcak, stb. én reggel ébredéskor tápszert adnék neki, délelőtt a gyümölcs, tápszert nem adnék, délben a főzelék oké, délután és este tápszer. Éjszaka nem adnék neki tápszert. A délutáni evés lenne a következő, amit "kiváltanék" szintén gyümölccsel, vagy tejpéppel. Az én lányom nagyon szerette a gabonás gyümölcspüréket, rizses gyümölcsöket, vegyesen kapott saját készítésű kaját és boltit.

Leírom, hogy az én lányom mikor eszik: fél hét szopi, fél kilen-kilenc gyümölcs, délben fél egykor ebéd, négykor uzsonna, hét, fél nyolc szopi.

Szerintem beszélj a védőnővel is, de én laikusként úgy gondolom, hogy sok ez a mennyiség.

2010. febr. 5. 11:20
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!Szerintem igen,bár én nem vagyok rutinos anyuka de nekünk is hasonló az étrend annyi különbséggel,hogy az én kisfiam szopik+130-160ml tápszer,ja és én is adok tejpépet neki meg uzsira meg valami zöldség vagy gyümölcs/persze pépesen :) /

3950gr-mal született most 8.5 kg! mikor született?

2010. febr. 5. 11:54
 3/10 anonim ***** válasza:

Először mi is napi egyszeri ételt vezetünk be majd váltottunk:

Reggeli tápszer

Tízórai vegyesen (kevés zöldség v. gyümölcs + kevés tápszer)

Ebéd zöldség gyümölcs

Uzsonna vegyesen

Vacsora tápszer és ha hajnalban felébred tápszer

Aztán fokozatosan átálltunk erre:

Reggeli vegyesen

Tízórai gyümölcs babapiskota vagy keksz reszelve

Ebéd pici húsi zöldséggel főzelékkel

Tízórai gyümölcs és joghurt

Vacsora vegyesen (tejbedara de a tej felforralva és vízzel higitva!)

A mennyiség váltózó, te látod csak hogy mennyire éhes és garantált recept nincsen.

2010. febr. 5. 13:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az első anyuka úgy látom nem gondolta végig, de egy kislány és egy kisfiú súlya nem egyforma, és nem is szabad hasonlítgatni! 2 hét múlva 6 hónapos, tehát pont megkétszerezte a súlyát, ami az egészséges tendencia. Egyáltalán nem kövér, atléta típus, ugyanis 74-es ruhákat hord, ami épp hogy jó még rá. Ezt így add össze, és akkor te is látni fogod, hogy nem tömöm, és gyönyörű, egészséges, szép, atléta alkatú baba. A te babád 11 hós, és még csak ennyi kg???6 hósan hány kg volt? Elérte a duplázást? 1 éves korra kell 3-szoros súlynak lenni, de úgy tűnik nem lesz. Szerintem meg a tied kicsike, de ezt nem bántásból írom, amúgy mint írtam a kislányok kisebbek is.:) A kicsi lánykák is nagyon cukik, lényeg, hogy egészségesek legyenek. Amúgy a dokink és a védőnő szerint még keveset is eszik a súlyához képest.:))) Soha nem volt egy nagy evő, de mióta hozzátáplálom, szinte mindent megeszik nagy örömömre. Amit egy anyuka itt felsorolt, azokat már mind eszi,+cukkini, fehérrépa, stb...változatosan etetem. Egyszerre csak egy étkezést akartam kiváltani, de ott még nem tartunk, mert utána eszik még tápszert is. A reggelit most vezettem be neki, azt is a védőnő tanácsára. Mindent megbeszélek a dokival, védőnővel, anyuval.:)CSak kíváncsi voltam, hogy ezeken felül egy okos anyuka esetleg tud e okos, hasznos tanácsot adni itt.:)
2010. febr. 5. 13:28
 5/10 A kérdező kommentje:

Aug.20-án született.

Amúgy meg 11 hós kislány és egy 5 és fél hós kisfiú étkezését összehasonlítani (ne bántódj meg) butaság.:)

2010. febr. 5. 13:31
 6/10 anonim ***** válasza:

11.54-es vagyok

az én kisfiam is akkor született:))))

2010. febr. 5. 13:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Hol?:)))
2010. febr. 5. 13:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Esztergom,te hol szültél?
2010. febr. 5. 14:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Budán a Margitba, de szentendrei vagyok.
2010. febr. 5. 16:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Ja, és gyümölccsel nem fog jól lakni, az csak desszert,, ezt még én is tudom, kezdő mami.:)
2010. febr. 5. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!