Van itt olyan, akinek a babája nagy súllyal született, és iszonyatos ütemben növekedett? Nálunk a "pici" még csak 5 hónapos, és már közel van a 9kg-hoz.
Szia!
Az én kisfiam is most lesz 5 hónapos, 4 kg-mal született és 52 cm-rel, most pedig 8100 gramm és 70 cm.
Én is megkaptam már, hogy nem jól csinálom, meg tömöm, pedig nem, egyszerűen csak ilyen "fajta".
Egyébként én viszonylag kicsi vagyok (160/50), féejem átlagos (180/90), de mindkét oldalon vannak 190 cm felettiek, szóval simán örökölhette, de még az is lehet, hogy majd lelassul a növekedése és ő sem lesz átlagtól nagyobb...
Szia! Az én kisfiam 4050 grammal született és 53 cm-rel, most lesz 5 hónapos, majd jövő héten viszem mérésre, úgyhogy még nem tudom jelenleg mekkora, de 4 hónaposan 7900 gramm és 68 cm volt. Vagyis 15 centit nőtt 4 hónap alatt!! :)
Ugyan olyan mint Te is mondod, erős, mozgékony, 3 hónaposan már hasra fordult. Nem tömtem soha, nem is lehet mert nem hagyja. Szopzik és tápszerrel is kell pótolni, de ha ő nem éhes, akkor sehogy sem lehet beleerőltetni. Elfordul, eltolja a cumisüveget egész pici kora óta. A nagyságához képest sosem evett sokat. Mi még csak magasak sem vagyunk, és 168 cm vagyok, a férjem 174... A doktornő mindig megjegyzi, hogy milyen nagy, erős baba, de soha nem mondott semmi olyat, hogy probléma lenne... Amúgy is, ha majd kúszni-mászni, járni kezdenek, akkor már lemozogják, és nem fognak ilyen mértékben gyarapodni. Szerintem ne aggódj, öülj, hogy ilyen szép erős, nagy babád van! :)
Majd a doki szól,ha bármi hormon gondra gyanakodik a növekedését illetően. Én nekem el kellett vinnem a lányomat endokrinológushoz,mert neki meg cicije van születésétől.De ő is elég nagy. 3400/56-al született (hosszú,de átlagos szerintem ez).
4hónaposan 7210/68 volt. 6 hósan 8420/73 ,tehát annyival nem nagyobb a te gyermeked szerintem.Enyém 6 hó alatt hízott 5kilót,tied meg 5hó alatt.Nem vészes szerintem.
Lányom most múlt 3 hónappal 2 éves, súlya totál átlagos lett, 12 kiló ( legtöbb korabeli 14-15-16kiló,de alacsonyabb jó 6-8 centivel) , centiben meg van kb 95, 26-os lábbal. És mi átlagosak vagyunk , én 171/68,párom 180/55 (ő vékony eléggé,de nem óriás magasságú). Hát lehetséges hogy a lányom 180 felett lesz,de édesapám majdnem 2 méter és a 12 éves öcsém is már 174 centi 43-as lábbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!