Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi van ha vki nem jár védőnőhöz?

Mi van ha vki nem jár védőnőhöz?

Figyelt kérdés
nem lehet erre a bnőre számítani,mikor szükség van rá nem érem utol ,már rá kérdeztem azt mondják nem lehet változtatni,mi van ha el sem viszem csak orvoshoz ha gondom van?
2008. aug. 19. 09:31
 1/8 anonim ***** válasza:
31%
Én sem hordom, minek? Lemérni én is tudom, ott csak paráztatnak mindig.
2008. aug. 19. 09:51
 2/8 A kérdező kommentje:
De ennek lehet vmi következménye?Nem tudom én sem mi értelme van egyáltalán ez a spiné semmiben nem tud segíteni nekem,mérlegem nekem is van sőt a neten sokkal több mindennek utánna tudok nézni.Ráadásul berendel a megbesz.időben megyek és nincs ott,ill.mikor hívom emiatt nem veszi fel a telefont...hát akkor??
2008. aug. 19. 09:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát elvileg a védőnőnek kell kijárkálnia. Hozzánk jár is havonta (10 hónapos a fiam), annyi éppen elég belőle. Szerintem nem kötelező hozzá járni, én sem járok csak védőnőhöz. Havi egyszer van tanácsadás, védőnő+gyerekorvos, na arra el kell vinni, mert ha egyszer-egyszer nem vagytok, az még belefér, de ha soha, akkor azt nekik jelenteni kell.
2008. aug. 19. 10:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi. Én hordom, mert keveset hízott és nincs itthon mérlegünk, de amúgy sok értelme nincs. Végül is tanácsadásra mész, de sok tanácsot nem ad, mert rajtatok kívül még vár 10-15 gyerek, ő meg sietne haza..., szóval, ha a kötelező oltásokra elviszed és feljegyzed havonta a súlyát, ami iránymutatás a dokinak, akkor véleményem szerint semmi hátrányotok nem származik ebből.

A mai világban a világhálón keresztül 1 perc alatt több infóhoz jutsz, mint a havi védőnői látogatások során együttesen.

2008. aug. 19. 10:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy hozzánk is járnia kellene havonta, de nem jött csak az első 3 hónapban, mert azt mondta, hogy minden oké, ha gondom van menjek én. A tanácsadáson a doki pedig csak azt a babát nézi meg, akinek az anyukája jelzi, hogy valami gond van, legalábbis nálunk ez így működik.
2008. aug. 19. 10:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is egy gyagyás nő. utálom.

3 hónaposak vagyunk, de összesen kétszer látott minket, egyszer én hívtam ki, mert ne akart szopizni a kicsi. Akkor azt mondta nyugalom anyuka jönnek mennek a frontok nyűgösek a babák, kitartás. Na kitartó is voltam míg a lányom vesztett a súlyából és üvöltött két napig. Na azóta nem is hajlandó szopni. Én azóta nem láttam a védőnőt.

Nem is fogom túl gyakran, azt hiszem.

A gyerekorvos úgyis látja minden hónapban

2008. aug. 19. 11:21
 7/8 A kérdező kommentje:
Na nekünk 5perc a védőnői szolgálat abba egyeztünk meg én viszem le,nekem ne is jöjjön ide,annyira bunkó a cipőjét nem volt hajlandó levenni-akkor gondolom ez minősíti..mondván mert nincs szőnyegünk csak laminált padló....de azért rendesen takarítok mondom..na mindegy..így,hogy nekem kell mennem és így sincs ott a megbesz időben..erre megnézett minket a helyettesítője mult csütörtökön,na végre gondoltam legalább letudtuk erre ma felhív ugyan az a nő,hogy voltunk e bent,mert lehet egy papírkára írta fel az adatokat és elhányta...na erre én totál kibuktam milyen lelkiismeretesek...kérdeztem is le lehet e válltani a védőnőmet.Totál zavarba jött,hogy ezt nem lehet..stb..csak kérdem én ennek így mi értelme van?Mért kell ez a kolonc még plusszban is.ha gondom van,úgy is megkeresem a segítséget..a drnúőnk szerencsére aranyos-persze mi választottuk azért.Mért nem lehet ezt orvosilag letudni,amúgy meg én megméregetem,mást úgy sem csinál a védőnő..
2008. aug. 19. 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én egyszer megkérdeztem a védőnőt, hogy kötelező-e igénybe venni védőnőt. Azt mondta, hogy írásban kell nyilatkozni, hogy ha nem kérem. Van a védőnőknek is egy főnöke, talán megyei szinten, nem emlékszem, szóval ott kell kezdeményezni. Azt hozta fel példának, hogy ha egy családban az apuka mondjuk nőgyógyász, az anyuka meg gyerekdoki, akkor ő ott nem nagyon tud mit mondani. Amúgy szerintem alá tudod támasztani az igényedet, az ilyen nem védőnőnek való! Az enyém rendszeresen kijár, már akkor is jött, mikor terhes voltam és nekem is kell hozzá mennem meghatározott időpontokban a gyerkőccel. Szóval elég lelkiismeretes.

2008. aug. 19. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!