Sikerül megmosnod 1 év körüli babád fogacskáit?
13 hónapos a kisfiam,nem igazán engedi.Picit aggódom,mert érezhetően lepedékes kicsit a foga,viszont zavarja,ha próbálkozunk a fogmosással.
Nektek is ilyen nehézkes?
1.vagyok.
Bocsi, szóval igen, nekem sem engedi. Még az alsót csak-csak de felsőket nem tudom megmosni neki.
Az en fiamnak 12 foga van es 13,5 honapos. Utal fogat mosni. Az en vibralos fogkefemen jar allandoan az esze, es ha tudja megszerzi es azt ragja.
engem is nagyon zavart, hogy nem engedi meg a fogmosast, az a trukk segit, hogy beulok vele a furdokadba, a labaim koze veszem, a fejecskejet a pocakomra huzom kinyitom a szamat, bohockodom, ezen o nevet, kinyilik a szaja, en bedugom a fogkefet es orvul megmosom a fogat. neha probal hisztizni, de folytatom a szorakoztatasat es hatarozottan tartom a fejecskejet. Kozben o egy masik fogkefet kap a kezebe es neha rag-rag egyet rajta, vagy az en szamba probalja bedugni. Igy mosunk fogat este. Csak jatekosan megy. reggelente meg a kezebe adom a fogkefet, es hagyom, hogy o maga ragja, mikozben en a sajat fogamat mosom.
Szia!
Ha mi mosunk,akkor neki is kell a fogkefe:),így könnyebb,14,5 hónapos,még csak 6 foga van.
Először én mosom neki,utána megkapja a fogkefét,és úgy csinál,mintha mosná...:)
Én nyolc hónapos korában kezdtem a fürdés részévé tenni a fogmosást (akkor jöttek ki az alsó fogacskák), és annyira megszokta, hogy szólok, hogy nyisd a szád, kinyitja, megmosom neki alul-felül, és kész.
Utána övé a fogkefe, és azt rágcsálja.
Mivel egy fogkefét már így leamortizáltunk, azt kapja meg már rágcsálásra, az újat csak én használom neki fogmosásra.
Egyébként azt olvastam, hogy az első fogacskáknál az is jó, ha odaadod neki a fogkefét, hadd rágja, és "rágás" közben is tisztulnak a foga a kefe segítségével.
Hmm,köszi a válaszokat,érdekesek a trükkök! :)
Az az igazság,hogy korábban nem tisztítottam neki,mert az ujjra húzhatós,szilikonos kezdő fogkefe láttán már erősen tiltakozott.Talán fájt a fogínye,nem tudom...
Pár napja vettem neki egy "igazi" fogkefét és azóta mosunk fogat.
Tudom,még az elején járunk és remélem beletanul és megszokja.
Köszi mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!