Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A babám 15 hetes, szopi...

A babám 15 hetes, szopi mellett kap tejpépet mert kevés a tejem és lusta szopni, csak ami könnyen jön az kell neki, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem fogja elhanyagólni a szopást? Minden tejserkentőt szedtem,de semmi nem akar bejönni.Szeretném sokáig szoptatni.De ha nem jön könnyen akkor már nem hajandó megdolgozni a kajáért.Mit csináljak?
2010. febr. 3. 17:03
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha nagyon elutasítja a cicit, akkor fejd le a tejcsit és cumisüvegből add neki. Ha nem szopizik rendesen, és nem fejed, akkor el fog apadni a tejcsi.

Tejpépet adsz neki? Nem tápszert?

2010. febr. 3. 18:20
 2/9 anonim ***** válasza:
tejpépet?? És a tápszer?
2010. febr. 3. 20:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Telpépet kap.Az jobb.mint a tápszer.Nem tudok fejni.Egyszerűen nem jön.
2010. febr. 4. 22:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Fejve nem jön a tejcsi? A baba meg tud szopizni, és akkor jön? Érdekes. Ilyet még nem hallottam. Kézzel is és géppel is próbáltad? És miért jobb a tejpép a tápszernél? Bocsi, hogy kérdezősködök, de még ilyet se mondott nekem senki.
2010. febr. 5. 12:05
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor jön ha ő szopik.Amúgy nem.Fejni nem tudok sehogy,de ha ő eszik,akkor mindig 120-140 gr eszik.Szoktam mérni.Azt mondják,hogy a tápszertől felfújodik a gyerek.És ha elkezdem neki adni,atól kezdve azt rendszeressen kell neki adni.
2010. febr. 5. 16:15
 6/9 anonim ***** válasza:

a tejpép meg olyan anyagokat tartalmaz, amit nem tud rendesen megemészteni a baba. A doktornőm még 4 hónaposan sem javasolta, azt mondta várjuk ki vele a 6 hónapos kort...

védőnőd tud róla, hogy mit csinálsz?

2010. febr. 6. 10:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem igaz az, amit a tápszerről állítasz, teljes tévhitben élsz vele kapcsolatban. Én is azt terveztem, hogy legalább 2 éves koráig szoptatok, de sajnos nem így lett. Bele kell néha törődni, hogy nem képes mindenki szoptatni. Persze én is küzdöttem napokig, de szegény babámat láttam, hogy szenved az éhségtől, és muszáj volt tápot is adnom neki (kb 6 hetes korától). 16 hónapos koráig vegyesen tudtam adni neki anyatejcsit és tápot egyszerre, aztán egy reggeli cicizésnél néhány korty tejcsi után felűlt és mondta, hogy neki nem kell. Még néhány napon keresztül próbálkoztunk, de nem kellett neki. Nagyon szíven ütött a dolog. Tudomásul kellett vennem, hogy Ő már nagy fiú. Bocsi a kitérő miatt. Tehát szerintem sokkal jobb a táp, mint a tejpép. A tejpépet én is csak 6 hónapos kortól adtam a fiamnak.
2010. febr. 6. 21:52
 8/9 anonim ***** válasza:
És nem kell neki renszeresen adni, csak ha látod, hogy nem lakik jól. Vagy napi egy szopi helyett, vagy néha, egy egy szopi után kiegészítésként. Nem szeretnélek rábeszélni a tápra a szoptatás helyett, inkább a tejpépről szeretnélek lebeszélni, még egy időre. Remélem sikerül megtalálnod a számotokra legmegfelelőbb lehetőséget. Esetleg a gyerekdoki, és/vagy a védőnéni véleményét szerintem is kikérhetnéd.
2010. febr. 6. 21:58
 9/9 A kérdező kommentje:
A doktornő ajánlotta,mert cumisüvegből semmit nem fogad el.És könnyebb a pépet kanállal adni ,mnit a tápszert!
2010. febr. 7. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!