Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos a lányom, másfél...

5 hónapos a lányom, másfél hete nem hízott egy grammot sem, vigyem orvoshoz?

Figyelt kérdés
Tápszeres, de 1 hónapja már eszik bébiételeket, alma, banánán, sütőtök... Idáig nagyon szépen gyarapodott, de ez most valahogy megállt. Kicsit ideges vagyok, hogy valami gond lehet vele. Nem adok neki elég tápláló ételt?
2010. febr. 2. 20:03
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs baj, egy idő után lelassul a hizás (többet mozognak), de van, hogy nem hiznak semmit. Az én lányom is akkor kezdett "nehezebben" hizni egyébként, mikor elkezdtem a hozzátáplálást. Tápszeres amúgy. Mérheted hetenként, de inkább a havi gyarapodást nézd, az orvos is ezt nézi.
2010. febr. 2. 20:17
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne heti, hanem havi gyarapodást nézz.A negyedik hónap után lelassul a hízás, van amikor stagnál is.Ha havi szeinten megvan a fél kiló, akkor nincs baj.

/Z/

2010. febr. 2. 20:18
 3/10 anonim ***** válasza:
4,5 hónapos a kisfiam és 1 hét alatt ő sem hízott semmit. másfél hete hozzátáplálom.de reggeltől estig mozog, csak akkor nem ha alszik. én még nem izgulok, 2 hét múlva megyünk az orvoshoz, ha addig sem hízik majd akkor kezdek el izgulni. de mindenesetre megemlítem neki.
2010. febr. 2. 20:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Én már ezt sok helyen leírtam, hátha megnyugtat valakit. Lányom négy hós korától pocsékul hízik, volt, hogy havi 80 grammot, de a 200 már nagyon jó volt. 1 éves korára ahhoz, hogy háromszorozza a születési súlyát hiányzott két kiló, miközben hosszra meg kicsit átlagon felüli volt. a doki vizsgálgatta, de teljesen egészséges, 18 hósan még mindig hiányzik a háromszorozáshoz 1 kiló. Pocakja nincs, hurkái sem, de én már megszoktam. Ha egy hónap alatt nem hízik akkor esetleg meg lehet vizsgáltatni, de ha nincs baja akkor ne idegesítsd magad a súlya miatt, egy idő után amúgy is lassul a súlygyarapodás!
2010. febr. 2. 20:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Fözeléket adsz már neki? Vagy csak a gyümölcsöket? A gyümölcsök nem helyettesítenek egy étkezést, az tényleg nem olyan tápláló. Nálunk a védőnéni azt ajánlja, hogy a főzelékbe tegyünk néhány kanálnyi tápot, hogy táplálóbb legyen, ne fusson át rajta olyan hamar a kajcsi. Amúgy tényleg ne aggódj, és a havi gyarapodást vedd figyelembe.
2010. febr. 2. 21:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Hosszában nőtt a kislány? A babák vagy hosszában nőnek, vagy súlyban. Egyszerre nem megy. Mi is aggódtunk, de a védőnő megnyugtatott. Ő mondta, hogy ez így természetes.
2010. febr. 2. 22:59
 7/10 anonim ***** válasza:

Az én fiam most 5,5 hónapos. Az elsö 4 hónapban még nagyon sokat is felszedett (addig anyatejes volt). Amikor elkezdtem a hozzátáplálást,mint amit elvágtak. Az utóbbi hetek súlya így alakult: 7,9 (ht kezdete répával) > 8,5 > 8,7 > 8,7 > 8,6 > 8,5 és most 8,6 kg

Épp voltam oltáson vele az 5. héten ebböl a sorozatból (2 hete) és megemlítettem a dokinak, hogy nem hízik. Azt mondta, hogy ilyesmi lehet a ht elején, de lassan be kell indulnia. Majd a következö vizsgálatkor meglátjuk, addig nyugi. Kisfiam ez alatt az idö alatt elég sokat nyúlt, 66 centiröl 70-re, lehet ez az oka.

2010. febr. 3. 06:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Utolsó hozzászóló vagyok még egyszer: a fiam éjjel tápit iszik (kb. 240 ml mindig), reggelire gyümölcsöt eszik (180g), délben fözeléket eszik husival (180g), délután egy tápi jön (240 ml) és este vagy tápi vagy gyümölcsös gríz (szintén 240 ml vagy 180g). Persze nem mindig eszik meg mindent, de már múlt héten mindent felírtam és összeszámoltam és ugyanakkora mennyiséget eszik meg naponta, mint amennyit anyatejböl, majd tápszerböl annak idején megevett.
2010. febr. 3. 06:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Utólsó hozzászóló vagyok megint. Eltelt egy hét, a kisfiam hízott végre 20-30 dekát.
2010. febr. 9. 09:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Szia! Nekem is megoldódott, mióta kiírtam a kérdést 11dkg-át hízott:).
2010. febr. 10. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!