Ilyenkor telen mivel foglaljatok le a babatokat egesz nap?
Bogyó és Babócának van diafilm,hangoskönyv és könyv változata is, azt is próbálhatjátok, hátha arra is rákattan.
Amit lehet még:
-könyvtár (18 év alattit ingyen be tudod iratni és akkor hozhattok haza is könyveket)
-dianézés
-minden napra egy bolt/posta stb elintéznivaló (délelőtt sétáltok, délután meg leszaladtok kenyérért)
-zenét is érdemes hallgatni,amit megszeret az mellett jobban eljátszik
-a fürdésidő is hosszabb lehet, nálunk mostanában a buborékfújó tetszik neki nagyon
-nálunk az is külön program,h levisszük a szemetet, megnézzük a postaládát, és majd megőrül örömében,h ő nyomogathatja a liftgombot
-rokonokat,barátokat látogatni vagy meghívni
-mi tanulgatjuk a babajelnyelvet is, az nagyon leköti, sőt magától szokta kérni,h jeleljünk,hozza oda a könyvet és akkor pl. kinézünk az ablakon akkor is mutatom élőben, ami a könyvben volt, pl. fa, madár stb..
-ha szeret pakolni,vond be a mosógép ki-be pakolásába, vagy adogassa a ruhákat teregetésnél
Miért akkor mentek sétálni amikor alszik?
Nem szeret nézelődni?
Kedves Kérdező! 3-as vagyok. Szerinted a házimunka nálunk magától készült el? Mi délelőttönként jártunk ki sétálni, alvásidőben meg a gyerek az ágyában aludt. Mindjárt volt 2 órám. Főzni két naponta főztem akkor is és most is, általában este, ha itthon volt az apja vagy ha már lefeküdt. Illetve reggel azért kelek korán a mai napig (az említett gyermek a héten lesz 5 éves), hogy ne a gyerek ébren töltött idejében kelljen a házimunkával foglalkozni. Vagyis vele lehessen foglalkozni. De ahogy olvastam, nem én vagyok az egyetlen ilyen.
(De ugyanezt csináltam, amikor a kicsi volt 10 hónapos. Akkor a nagyobb alig 3,5 éves volt, itthon velem, gondolhatod, mennyi időm volt napközben.)
Figyelj nyugi, szerintem túl görcsösen fogod fel ezt a háztartás kérdést.
Szervezd és akkor nem lesz káosz.
Szemétkivitel-egyik kezedben a gyerkőc, másikban a szemeteszsák és kiviszitek.
Mosás-kb öt prec beindítani a mosógépet, akár segíthet bepakolni a mosógépbe, persze akkor kicsit tovább tart.
Teregetés-szintén segíthet, adogatja a ruhákat, csipeszeket-legyen tartalék csipesz, mert a felét lenyúlja :)
Felmosás, porszívózás-ültesd hintába, tíz percet kibír bene
Vasalás, főzés -valamikor csak alszik az a gyerek
6-os vagyok.Nyugi senki babája sincs el mindig.DE!Sose hagytam sírni és nem is fogom viszont nyafogni hagyom, nem veszem fel.Kijöhet utánam a konyhába s van hogy 3 részletben mosogatok el de ha nem folyik a könnye akkor nincs nagy baj s kb 10 mp múlva abba is marad és rájön mégis el tud lenni amíg egy rántást elkészítek.Szóval olyankor nem veszem fel.Igen a gyerekek a mostban, jelenben élnek de türelemre is nekünk kell őket tanítani.
És a játékok eldugása majd elővétele is nagyon jó!Nekünk van 5 kis doboznyi játékunk (fakanáltól telefonig) 3-4 naponta cserélem őket.Ma reggel fél órát elvolt s csak felét szedte ki a doboznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!