Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csinálja ezt 4,5 hónapos...

Miért csinálja ezt 4,5 hónapos babám? Nagyon ijesztő számomra, vagy ez életkori sajátosság?

Figyelt kérdés

Szóval kb 2 hete kezdte, hogy mikor reggel felkel, akkor nem gagyorászik úgy, mint korábban, hanem gyakran hátrafeszíti a fejét, a nyelvét kinyújtja, egy pontra fókuszál felfele és megfeszült hangon, erölködve kiabál. Ha szólok neki, akkor ebből kizökken, aztán amíg nem veszem ki, csak folytatja.

Ha beteszem nappal az ágyába, hogy játszon magába egy kicsit, akkor is nagyon hamar rákezd megint.

De ha ölben van, vagy mellette vagyok az ágyon és pl mondókázok, nem csinálja, csak ha egyedül van.

Mi lehet ez?

(Hasa nem fáj, tuti nem azért csinálja)

Más tapasztalt ilyet?

2014. dec. 16. 08:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Az en kisebb lanyom ugyanennyi idos es neha o is csinalja. Bar o az egesz testet hatrafesziti, meg akar fordulni csak meg nem tud. Szoktam segiteni neki, gorgetem egy kicsit.

Nem lehet, hogy valami hasonlo van nalatok is?

2014. dec. 16. 09:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem csak játszik.

Ha nem felejti mondjuk 2 héten belül, akkor lehet gond, de nem hiszem. Szerintem most ez tetszik neki valamiért, fura dolgokat csinálnak, aztán újat találnak maguknak.

2014. dec. 16. 09:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is megijedtem nagyon. Nem tudom ugyanarról beszélünk-e. Az én babám azt csinálja, hogy pl háton fekszik, és hirtelen a semmiből megfeszíti az egész testét. Olyan mintha kakálnia kellene úgy erősen nyom és van hogy nyög is egy nagyot hozzá. Olyan mintha fájna neki valami, vagy mintha egy görcs lenne. Az egész 1-2 mp, de van hogy egymás után 6-8x is csinálja és van hogy bele is vörösödik a feje ebbe az erőlködésbe pedig semmije se fáj. Én babám most 5 hónapos. Én annyira megijedtem, hogy este mikor csinálta bementem vele a klinikára, ahol bent is tartottak minket 1 hétre kivizsgálásra. EEg, neurológiai vizsgálat, gasztroenteorológia stb. Nem találtak nála semmit, de persze akkor sose csinálta mikor a doki ott volt. Lekameráztam és megmutattam neki, erre közölte, hogy még aznap hazamehetünk, mert ez semmi. Szerinte próbál felülni, vagy valamit nagyon akar csak még nem tudja mit. Én arra gondolok, hogy kezd megjönni az akarata, csak máshogy nem tudja még kifejezni ha valami nem tetszik neki. De "örülök", hogy másnál is van ilyen nem csak egyedüli eset vagyunk, mert én még más babánál sose láttam ijet azért ijedtem meg :D
2014. dec. 16. 11:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Aki hisz az ilyenekben: állítólag, amikor megszületünk, van egy harmadik szemünk. Ez nem olyan szem, mint a másik kettő, amivel látjuk a fizikai világot. Ezzel a láthatatlan szemmel egy, a fizikai világon túl levő szellemi síkot vagyunk képesek érzékelni a maga sajátos lényeivel, mint az őrangyalok. A gyerekek, babák még látják ezt a világot, de a legtöbb embernél 3-4 éves kor között szépen lassan becsukódik ez a szem. Miért?

1. a fizikai világ iszonyatosan erős hatást gyakorol ránk, hiszen ebben élünk.

2. a társadalom ránk erőlteti azt, hogy csak annak higgyünk, amit a fizikai szemeinkkel is látunk. Mondogatják a felnőttek, hogy nincsenek szellemek, nincsen láthatatlan barátod stb. Előbb-utóbb a kisgyerek is kezd a felé hajlani, hogy amit lát, az valójában nincs is ott, mert ezt mondták. Mivel nem vesz tudomást már a szellemi világról, szépen lassan lecsukódik a szem, vagyis többé nem engedi meg magának azt a kisgyerek, hogy kapcsolatba lépjen ezekkel a lényekkel.

Állítólag képesek vagyunk bármikor felnyitni újra ezt a szemet, de nem szabad vele próbálkozni, mert nem véletlen vagyunk mi ebben a világban és nem a másikban. Ha azt veszed észre majd később is, hogy a gyerek a levegővel kommunikál, vagy lát dolgokat, amiket te, ne foglalkozz vele. Ha annyira csúnyák lennének azok a lények, akkor biztos, hogy a babák sem gügyögnének és mosolyognának nekik.

2014. dec. 16. 11:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Annyi még, hogy ezért szokták azt mondani, ha olyat csinál egy baba, hogy megfeszülten koncentrál egy pontra, hogy : látja az angyalkáját.
2014. dec. 16. 11:09
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

3. válaszoló, örülök, hogy leírtad a Ti eseteteket, szerintem kb ugyanazt csinálhatja a két baba!

Voltunk azért gyerekorvosnál, le kell videóznunk és holnap beviszem megmutatni, de a férjem szerint azért csinálja, mert jön a foga és ilyen pótcselekvés a fájdalom miatt.

Végülis lehet igaza van, mert sokszor van, hogy ilyen feszengés után tömi a kezét a szájába. Remélem igaza van és nincs semmi baja a drágámnak.

Én nem is gondoltam volna, hogy ennyi stresszel jár a gyermeknevelés, mindenki csak a habosbabos oldaláról beszél... :)

2014. dec. 16. 19:09
 7/7 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, párom is a fogfájásra tippelt később, de a doki azt mondta ha a foga fájna attól nem csinálna ilyet. AZt mondta a fájdalmukat nem így fejezik ki, ilyet max 1-2 évesen produkálnak fájdalom miatt. Hasfájástól lehet, de akkor a lábát is felhúzná hozzá. Amitől még lehet az a reflux, ha sokat bukik étkezés után, vagy evés után 2-3 órával gyomorsav jön fel neki akkor még állítólag ez lehet tipikus tünet. Én az epilepsziától féltem, de ott meg nem zökkenthető ki. Kíváncsi leszek nálatok mit mondanak, kérlek írd majd meg mindenképpen!
2014. dec. 17. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!