Kislányom 6 hós, nagyon rossz alvó. Kitalaltam egy módszert amivel végre nem kell ringatni, helyesen teszem?

tegnap még 5 perc volt, ma már 2x10. mennyi lesz holnap?
nyilván másnál is szól a tv, de azért van különbség, hogy háttérzajként szólt meg aközött, hogy 6 hónapost befektetsz a tv elé, hogy kávézzál, aztán hátha elalszik.
egyébként hol a tv? a kiságynál? csak mert írod, hogy magára húzza a takarót és már alszik is :O
de nyilván 5 perc tv-től nem lesz baja. viszont én még mindig tartom, hogy elaludni nagyon nem jó tv-n, túl sok inger az agyának, gondolom azért is dől ki, mert leszívja az agyát, elfárad a szeme...

tv es radio is szol, mert ahogy irtam kezdetektol probaltuk zajra nevelni. el is aludt egy idoben pl hajszaritora de megfigyeltem h ha csendben es sotetben alszik egyszeruen jobb a kedve. ezert napkozbe szolnak ezek a dolgok de alvas elott lekapcsolok mindent es behuzom a fuggonyt es mig alszik maximum teregetek telefonalok fozok vmit de ettol nagyobb zajt nem csapok.
én magam sem tudnék vilagosban zajban aludni. miert varnam ezt el a kisbabamtol?
tobbet er neki 30 perc alvas csendben sotetben mint egy ora alvas tv mellett. ettol.fuggetlen.ahogy irtam sztem nem okozol kart ha hagyod 5 percet tvzni csak utana kapcsold le es legyen sotet a szobaba. egyebkent valoszinu hamar ki is fog egni ez a modszer mert a zajokat elobb utobb mrgszokja es mar nem fog ra elaludni. de most meg csinald csak mert en megertem milyem ha nincs ido magadra az en gyerekem.is rossz alvo.

Szerintem sem baj, csak figyelni kell, hogy ne legyen egyre több belőle.
Az én fiam már nagyobb, én engedem tévét nézni, nem vagyok teljesen ellene, csak rájöttem, hogy egyre többször akarja nézni. Napközben nem engedem neki, csak reggel nézi, amíg készülődünk, meg picit fürdés előtt. Alváshoz nem engedném neki, mert úgy sosem aludna el.
Viszont azzal egyetértek, hogy aludjon csak nyugodt körülmények között. Nincs teljesen sötét, csak félhomály, én pedig nem zajongok direkt. Külön szobában alszik, behajtom az ajtót, nincs bent tévé vagy egyéb zaj. Mivel általában csak én vagyok otthon ilyenkor, olvasok, pakolászok, nem csinálok direkt extra zajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!