Nem teszek benne kárt? (szobatisztaság)
Arra céloztam, hogy nem így írjuk. Jól le is pontoztam, de nem tehetek róla, zavar. Tehát nem pszihésen, hanem pszichésen.
(Pszichológus vagyok, ezért zavar.)
A közvélekedéssel ellentétben egyébként meglehetősen masszív beavatkozás kell a szobatisztaság folyamatába, legyen az a szülő által elkövetett, vagy "balesetből" fakadó, hogy az maradandó traumát hozzon magával, esetleg évekre kitolja a szobatisztaság elérését. Lehetnek ilyenek pl. a wc-ről történő leesés, a büntető szülői magatartás, a negatív reakció, azaz a kinevetés, kicsúfolás, ne adj Isten valamilyen genitáliákat érintő orvosi vagy erőszakos beavatkozás. Hétköznapibb ok kislányoknál a húgyúti fertőzésekre való hajlam, azaz az ürítéshez köthető fájdalom, és mindkét nemnél a masszívabb székrekedés. Pusztán attól, hogy megpróbáljátok 18 hónaposan, és sikerülget is, semmi, de semmi baja nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!