Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves kislányom ugy érzem,...

1 éves kislányom ugy érzem, hogy retteg. Valahányszor csak egy percre hagyom magára a szobába iszonyatos sirásba kezd. Mit csináljak, hogy egy pici nyugalmam legyen néha?

Figyelt kérdés
Szinte sosem játszik egyedül mindig figyel ,hogy hol vagyok.Aludni is csak velem alszik hiába szereti és törödik vele az apukája is.Már csecsemő korában is iszonyatosan sirt ha egy kicsit eltávolodtam tőlle.Igaz szinte mindig együtt vagyunk.És nincs elkényeztetve .Sőt!Néha ugy érzem kicsit szigorú is vagyok hozzá.Mit csinálok rosszul?
2010. febr. 1. 12:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Ezt szeparációs félelemnek hivja a pszichológia, azaz a gyermek fél attól, hogy a szülei elhagyják. (tesók, közvetlenül együtt élő rokonok) Talán ha a látószögén belül maradsz, v ha el kell menned, akko mondjuk az apuka v aki utánad áll a legközelebb hozzá, az marad vele. Vagya jelenlétedben egy olyan személy foglalkozik vele, aki mindig vele tud lenni ha el kell menned.aztán először csak 1-2 percre hagyod ott stb. Talán.

Am hogy érted,hogy szigorú vagy vele?

2010. febr. 1. 12:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem semmit nem csinálsz rosszul, de ez az időszak nála a szeparációs szorongás. Ezzel mindenki megküzd. 1 évesen már sok mindent megért, ahová tudod, vidd magaddal (konyhába főzni, ha takarítasz, akkor is ott legyen melletted, ha pedig nem tudod (pl. wc), akkor magyarázd el, hogy Te most elmész wc-re 1 perc és itt vagy és amikor visszajöttél, akkor mondd, hogy na látod, amit anya megígért, be is tartotta visszajött. Előbb-utóbb elhagyja ezt a viselkedést úgyis.20 hónapos kislány anyukája.
2010. febr. 1. 12:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Minden kisbaba keresi a társaságot, ez normális, főleg mert az anyukája vagy és te vagy az első számú ismerősneki második az apukája. Később majd ha járni fog felfedezi a világot és elfog bíbelődni hosszú időkre akár egy műanyag flakonnal is. A hisztis korszek 2és fél 3 évesen kezdődik, tényleg nem szabad hagyni hogy a sírással mindent elérjen. :) ahh nálam sikerül , de ha hagyod5 percig és csak utána nézel rá az nem baj. persze félszemmel mindig figyelni kell, mert bármi történhet amit a baba próbál jelezni. Egy újságban írták, hogy a baba addig sírt míg észre nem vették a lábbújára tekeredett zokni cérnát...
2010. febr. 1. 12:35
 4/7 anonim válasza:
56%
Szerintem először egy pár percre hagyd ott, majd menj vissza hozzá és nyugtasd meg. Ezt játszd el párszor, aztán rögzülni fog benne, hogy visszajössz, nem hagyod ott. Ha a kiskutyáknál működik, itt is fog. Ha véletlen valami hülyeséget mondtam, bocsi, még csak 17 vagyok :)))
2010. febr. 1. 12:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Az enyém jóval idősebb, mi hasonlótól szenvedünk, de a lányom emberektől fél.Nem tudom mi alapján válogatja,mert van aki 1 pillanattól haver van akit hacsak meglát üvölt, és rohan majd elhagyja a lábait.Közbe pedig visít.

amit előttem leírnak jó lehet próbáld ki, ha kimész beszélj hozzá, hogy tudja ott vagy.

nekem ugyan ez se válik be, az meg,hogy ott hagyjam valakire lehetetlen.Apa dolgozik.anyóstól fél legjobban,ha csak a házat meglátja már üvölt, de nem mondja mitől fél.

Bevinni képtelenség, sír, reszket ájulás közeli állapotba kerül.És szinte csak náluk:(

Még 1-2 hónapig próbálkozzunk azt javasolták, ha nem megy nem mondja el mitől fél ott sajnos mi pszichológushoz kerülünk.

2010. febr. 1. 13:51
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Már teljes pánikban voltam!Ugy értem a szigorúságot/első válaszadónak/,hogy nem engedem neki ,hogy teljesen kihasználja a szeretetem .Tehát hisztivel nem ér el mindent.
2010. febr. 2. 09:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Az nem szigor, így kell csinálni :)
2010. febr. 3. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!