Anyai ösztön? Nektek rögtön volt?
én 10 napig voltam kórházba, volt időm tanulni. de már 2. nap én tanitottam pelenkazni a tobbieket pedig elotte sose volt baba a kozelembe. vhogy hihetetlen de tenyleg a legmelyebbrol is elobujik az snyasag osztone.
de ha elotte is bizonytalan szemelyiseged volt, aki sokat hezital, nem annyira talpraesett, azon az anyasag sem fog valtoztatni :) csak nyugi, legyel hatarozott mert a baba megerzi ha nyugtalan vagy, bizonytalanul tartod, rossz a kedved. nézegesd a Parents szulokepzo videoit a youtubeon, nagyon hasznosak.
Anyai ösztön NEM létezik, ez egy bromság, csak arra jó, hogy az anyákat stresszelje! Pont ugyanolyan marhaság, mint hogy mindenki rögtön TUD szoptatni. Hát, nem!
Van, aki jobban ért a gyerekekhez, van, aki kevésbé, ezért fordulhat elő, hogy míg egyesek azonnal tök jól elvannak az újszülöttjükkel, mások "szenvednek" vele.
Tök természetes, hogy félsz, hisz új a helyzet, képzeld úgy, mintha kapnál egy másik munkakört, hát ott sem tudsz azonnal 100-on pörögni. Ne görcsölj rá, csináld lassan, megfontoltan.
Én bébiszitteltem 3 hónapos kislányt és eleinte egy gondolat volt bennem: ha túléli a napot, akkor jó voltam. :) Sokkal könnyebb volt így, lazán hozzáállni, ő is érezte, hogy nem parázok feleslegesen.
Ne aggodj senki nem ugy szuletik, hogy tudja! :)
En az elso lanyomnal olyan bena voltam, hogy megfogni is alig mertem, oltoztetni meg aztan foleg... Meg sose tudtam, hogy eppen mi baja szegenynek, mindig azt hittem, hogy ehes es azert sir. Es persze ilyenkor ilyen 20 ml-eket evett. Beszelni nem tudtam hozza, egyszeruen nem jott a dolog, se az, hogy jatsszak vele. Nekem anyukam sokat segitett anno, nem maszott bele idegesitoen az arcomba, hogy o jobban tudja. Erre meg rajott az, hogy eleg siros volt a dragam, igy meg inkabb panikba estem. A masodik lanykamnal mar minden ment elsore, es ot mar nem akartam minden egyes sirasnal megetetni :D
Ne aggodj, bele fogsz jonni, ez az az idoszak, hogy megismerjetek egymast a babaddal. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!