Mekkora a 4 hónapos babátok?
Kisfiam tápszeres, 4 hónaposan 7740 gramm és 65 centi volt. Fejkörfogata 41 cm, mellkasa 42.
Igazából attól félek, hogy túl nagy a feje... Nálatok ez hogy alakult?
Szia! Milyen fejkörfogattal született? Nekem is nagy a babám feje (most ez így hülyén hangzik :) ), de eleve 37-tel született, és 3 hónaposan már 42.5 volt, azóta gondolom nőtt, jövő héten lesz 4 hónapos.
De eleve nagy baba, most olyan 7.5 kg körül van, és legalább 66-67 cm lehet. A Te babád sem kicsi :), szóval szerintem nem lehet gond. A védőnőt nem kérdezted amikor lemérte?
Nem kap a kelleténél több tápszert? Elég durva mértékű a hízása a korához és a születési súlyához mérten.
Azért kérdezem, mert a túl nagy mértékű/ütemű hízás későbbi életkorban hajlamosíthat cukorbetegségre.
Háát, négy hónaposnak azért elég sok a 180 ml tápszer...
A lassan 7 hónapos lányom eszik ennyit, de még ez is határeset, hogy visszajön-e a felesleg.
4 hónaposan még a 120 ml-nek elégnek kellene lennie. Nem az a gond, hogy 7,5 kg, hanem inkább az, hogy a születési súlyhoz mérten ez rettentő gyors ütemű gyarapodás és ehhez még elég komoly mennyiségű tápszert kap. Kicsit szerintem túl lett tömve az elmúlt hónapokban :(
A tápszer dobozán lévő ajánlás szerint 3-4 hónapos baba napi adagja 5-6 alkalommal 150 ml. Ennyit nem is eszik! :-D Nagyon ritkán kap 180-at, és sosem bukik. Ja és van, hogy a 150-et sem eszi meg, pl. ma reggel.
A súlya nem aggaszt, mert emellett nagyon mozgékony kisfiú. Még nem volt 4 hónapos, amikor simán a hasára fordult. Állandóan "légúszik és légfut", próbál felülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!