Lionel (fiú) névről vélemény, kifejtve?
A Leon (jelentése: oroszlán) görög eredetű név Lion alakváltozatának francia kicsinyítőképzős formája.
Lionel Richie jut eszembe róla rögvest :) Ha csak a hangzást nézem egyébként (magyarul ejtve?), akkor szép lágy, lehetne akár valami tünde-név egy fantasy regényben.
Nekem egy névnél a betűhalmaz csengésén vagy gyakoriságon és általában pozitív jelentésen túl (pláne, ha a gyerekemé lesz) fontos a viselőjéhez köthető eredet, kultúra is, mint halvány örökség.
De ízlések és pofonok ugye és végül bármilyen nevet is kapjon a gyerek, a környezete meg fogja szokni és vele fogja azonosítani. Ha meg megkérdik, "Nahát, miért kapta ezt a különleges nevet?" még mindig lehet azt válaszolni "Mert tetszett".
engem is zavar, hogy oroszlános a jelentése, meg abból van származtatva
néha meg olyan "lányos" is
A Lio becézés nekem is tetszik, a Leonárd-on is gondolkodtam, meg sok hasonlón, viszont a Leo becézés nagyon nem tetszik
"L" betűset kerestem és valami "o" magánhangzósat,a vezetéknévhez nagyon passzolna, pl a Szaniszló is, de ez is egy "jó érdekes" név....(meg a sok "z" miatt, túl magyaros, apja nem magyar...de szóval német)
terhesen ez mellett(kérdésben szereplő) döntöttem pedig(nem tudom lehet a hormonok is közrejátszottak....)de szülőűgyon már nem ez lett a neve :)
csk kíváncsi lettem volna, mi lenne ha mégis..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!